torstai 29. kesäkuuta 2017

"Olen tyytyväinen miten ratsastit sitä tänään"

Torstain koulutunnilla sain jatkaa Sepen kanssa. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja nyt päästiin kentälle nauttimaan aurinkoisesta yhä lähes parinkymmenen asteen kelistä. Ei pölissyt eikä ollut juuri ötököitä. Mainiota. T-paita oli sopiva vaate. 45 euroa tästäkin tunnista.

Alkuun pyörittiin keskiympyrällä ja haettiin hevosia taas herkiksi avuille. Ei juoksija-Sepe niin herkkä jalalle ollutkaan. Maiskutus onneksi auttoi. Muutaman kerran taivuttelin omiani, seurasi kyllä. Ope meinasi ensin käskeä suoraksi mutta kun huomasi mitä teen niin sanoikin että tee vain. Muuten liian mutkalla olevasta hevosesta tuli myöhemmin väistöissä sanomista.

Tehtiin ympyrällä ja suoralla uralla siirtymiä. Ravista käyntiin ja lähes käyntiin. Ympyrällä väistettiin hevosta ulos. Ihan ok. Sitten käyntiväistöistä muutama laukannosto. Ne onnistui yhtä söhlää lukuunottamatta oikein kivasti ja ruuna ponnisti ylämäkeen.

Juuri ennen loppuraveja Sepe rupesi makoilemaan ohjilla mutta pyöristyi tuntumalle. Yritin nostella pohkeilla kevyemmäksi. Keveni melko itsestään kun ruvettiin keventämään loppuun. Ja pysyi kauniisti pyöreänä. Vautsi! Ihanan palkitsevaa. Opekin kommentoi loppuun että oli tyytyväinen siihen miten tänään ratsastin Sepeä. Jes!

Ongelmia:
kuskin paino vasemmassa kierroksessa valui yhä ulos satulasta
kommentteja tuli että kädet alas ja ylemmäs satulassa

Parannusta:
istunnasta tuli kehuja
liiasta leijumisesta ei sanottu
nosti laukat yhä tosi näppärästi
juuri ennen loppuraveja nasahti pyöreäksi ja pysyi siinä loppuun asti
ei ötököitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora