perjantai 14. heinäkuuta 2017

Ex tempore koulutunnille

Perjantaina Hempan kanssa oli niin sukkelaa ja kevyttä että pohdin vielä Aaltista. Lopulta laitoin sinne viestiä ja mahduin mukaan. Muistin vain tuntiajat väärin ja viideksi tuli vähän kiire. Ehdin kuitenkin lopulta hyvin. Ratsukoita tunnilla oli vain 4 ja sain Niilon. Poni oli pyöristynyt aiemmasta ja nyt kylkiluut tuntuivat vain niukasti tunnustelemalla. Etusissa oli isot valkoiset läikät. Liekö suojat hiertäneet?







Pihalla oli turhan lätäkköistä, joten mentiin maneesiin. Sisälämpö +22°C (pihalla +15°C). Saatiin toivoa mitä tehdään ja muut kaipasi istuntaa. Tämä sopi.



Alkuverkassa Niilo oli sekä käynnissä että ravissa itsestään nyökyssä. Yritin aktivoida takasia alle väistöillä. Ope vinkkasi keskittymään että olisi kevyesti ohjilla ja reagoi pidätteisiin nopeasti. Niin mielestäni olikin. Eikä edes roikkunut vasemmassa ohjassa. Sitten ruvettiin avoilla kohottamaan ponin keulaa. Sisään ja ympyröillä ulos. Kuskin piti vahtia ettei tule yliryhtiä. Eikä saanut juoksuttaa ponia liian kiireisenä.



Verkkalaukat otettiin ympyröillä. Ensin yritin niputtaa ponia mutta ope sanoi ettei vielä kannata koota. Eteen. Sitten piti hillitä sisään kenottamista, joka oli aika voimakasta. Jotenkin vatsalihaksilla ja sisäreidellä. En tajunnut läheskään kaikkea. Parani kuulemma silti. Laukka ei ollut vieläkään erityisen nautinnollista istua.




Päivän tehtävä oli aika yllättävä. Harjoiteltiin kääntämistä istunnalla. Ravissa tehtiin voltteja, laukassa pääty-ympyröitä. Vaikeinta itselleni oli laittaa estemoodi pois päältä. Huutia tuli jatkuvasti pöllöpäästäni. Naama piti pitää eteenpäin ettei rankaan tule väärää kiertoa. Joko Nipsu tajusi tehtävän, tein vahingossa käsillä ja jaloilla jotain tai sitten totteli istuntaa huiman hyvin. Laukassa oli vaikeampaa ja menin ympyröillä herkästi takakenoon. Oikeassa kierroksessa vinouduin muutenkin ja kuulin ohjeet ihan väärin ja menin lisää mutkalle. Hieman jäi harmittamaan etten saanut tätä korjattua. Piti istua niin että ratsu jää alle. Ravissa oli muutama hyvä hetki.


Tämä kuva oli jonkin aikaa Aaltokankaan nettisivuilla Niilon esittelykuvana.

Loppuraveissa Nipsu oli taas tasainen. Ei ihan kevein ja lennokkain mutta suht ok.



Ongelmia:
ei saanut käännellä päätä kuin pöllö
laukka oli tasapainotonta

Parannusta:
sain keulaa vähän kevyemmäksi
nousevista jaloista ei tullut sanomista (joko olivat paremmin tai niihin ei keskitytty)
kääntyi istunnalla yllättävän hyvin

Kaikki kuvat ©Nina Manninen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora