sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uuden vuoden itsenäinen tehotreeni

Sunnuntaina lähdettiin Annen kanssa auringon noustessa tallille ja poistuttiin auringon laskiessa. Siinä missä Anne ehti ratsastaa 2 heppaa niin minä hinkutin Hempalla oikein kunnolla ilman kiirettä. Pihalla oli n. -7°C, maneesissa tarkeni yhä fleecellä ja toppaliivillä. Testasin nyt Lauran Micklemit ja rollerikuolaimen. Ei suurta eroa.

Ratsukoita meidän seurana oli jatkuvasti 1 - 2 muuta. Tänään keskityin itse ihan perusratsastukseen. Pidätteistä kuulolle, taivutukset molempiin suuntiin, aktiivista menoa, siirtymiä ja temponmuutoksia.

Ravissa Hemppa oli hyvä ja aktiivinen, käynnissä myös. Laukka oli tänään suurin kompastuskivi. En saanut Hemppaa kunnolla eteen enkä taipuisaksi. Yritin tehdä siirtymiä ja vain pari askelta laukkaa. Suoritti suht ok mutta kamalan laaduttomasti. Ensimmäinen tunteroinen oli lähinnä verkkailua. Sitten aloitin homman alusta.

Ravissa tehdyt temponmuutokset olivat tämän päivän parasta antia. Hyvin lähti jalasta tasaisesti polkemaan eteen ja tuli lähes ajattelemalla takaisin. Säätövaraa oli selvästi molempiin suuntiin eikä pudotellut käyntiin vaikka lyhensin.

Laukat oli yhä vaikeita. Lopulta päädyin ensin usvattamaan maneesin ympäri että moottori käynnistyy, sitten ympyrällä hetki taistelua ja lopulta sain humman laukkaamaan taivutettuna molemmissa kierroksissa. Sen jälkeen meno oli paljon parempaa. Vähän temponmuutoksia ympyrällä. Harmi vaan että käynnistelyt piti tehdä toiseen suuntaan erikseen eikä kumpikaan lähtenyt rullaamaan kovin helposti. Oikeassa kierroksessa ongelmat oli erilaisia ja piti vahtia ettei kaula taivu liikaa ja lavat pullahda ulos. Kovin vaikeaa pitää ulko-ohja kunnolla kädessä.

Loppuravissakin Hemppa oli tasainen. Jälkimmäisellä tunnilla hummalle tuli kuuma. Mutta saipahan työstää kunnolla ja hyvä että itsekin heräsin ratsastamaan.

Ongelmia:
laukka oli tänään hankalahkoa
yksi pieni säikky saapuneesta ratsukosta (ei korvahuppua)

Parannusta:
ravissa oli kivan tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora