tiistai 17. tammikuuta 2017

Käytä vatsalihaksia

Tiistaina oli taas taisteluväsymystä ilmassa kun suuntasin sählyn jälkeen kohti tallia. Aikataulu oli taas tiukka ja pikaisessa ratsun varustamisessa kyllä virkistyi toimintakuntoon. Saku taas. Pihalla muutama aste pakkasta. Tunnilla pitkästä aikaa 6 ratsukkoa.

Tänään aloitettiin aiempaan tapaan johtamalla ratsuja ohjan perässä voltille. Piti tunnustella. Kääntää turpaa lähes polveen rennosti vetämättä. Istua suorassa. Käyttää jalkoja mahdollisimman vähän. Saku oli tänään paljon vastentahtoisempi. Oikealle varsinkin nyki ohjia. Yritin muistaa pitää toisen ohjan tarpeeksi löysänä. Tämän jälkeen tuli onneksi muistutuksia ettei hepan tarvitse kulkea missään tietyssä asennossa eikä myödätä, kyllä se sieltä sitten tulee. Pahin värkkäilyni poistui tällä.

Päivän aiheena oli kai siirtymät. Ainakin niitä tehtiin paljon. Nyt tahti oli sen verran ripeä että ehdittiin tehdä hirmuisesti. Tuntikin tuntui pitkältä. Käynnistä raviin. Parin askeleen käyntipätkiä. Ravista nostoja. Myöhemmin käynnistä. Sakulla oli tänäänkin vähän vetopäivä. Äkkiä se myös oppi tehtävät. Mulle tuli kehuja kun pidin keskivartalolla vastaan kun heppa nyki minua. Laukoista vähän kuumui ja innostui. Yllättävän siistejä nostoja silti tuli. Ensimmäisen vähän sohlasin eikä tullut heti laukkaa kun unohdin valmistella pidätteillä. Pahimmillaan kaatui vasemmassa laukassa tasapainottomana kiihdytellen sisään. Kaatuminen väheni loppua kohti.

Poikkeuksellisesti pidettiin myös välikäynnit. Ainakin kertaalleen tuli käsky lyhentää ohjia. Taivuttaessa ohjasotteen piti suunnata vielä enemmän ylös kuin tein. Sehän siinä auttoi ja heppa oli hetken pyöreämpi. Muuten volteilla vähän kaatui lopussa sisään. Harjoitusravissa oli itselleni helpompaa. Kun muistin rentoutua ja keskittyä tunteeseen niin Sakukin malttoi hetkittäin kuunnella paremmin jarrujakin. Liikaa ei saanut jäädä hissuttelemaan vaan piti pyytää raviakin välillä eteen.

Käynnistä tuli muutama oikein hyvä nosto. Laukkakin oli jo parempaa. Takaisin käyntiin en laukasta saanut vaikka yritin lyhentää ja valmistella. Parhaimmillaan ravipätkä oli kuitenkin käyntiä kohti tähtäävää ja melko vedotonta. Kun nostoajoituksesta tuli puhetta niin sen jälkeen nousi kahdesti väärä (oikea). Välillä taas raviaskeleen kautta. Ajoitukseni taisi olla pielessä ja minä liian kiireisenä.

Pidätteet ei aina menneet kovin hyvin läpi jos ruuna innostui. Vaikea oli myös tietää minkä verran pitää höllätä. Saku olisi halunnut kaiken ohjan. Rennoksi ja veto pois muttei kaikkea ohjaa pois.

Parempi tunti kuin viimeksi muttei ihan meidän parhaimmistoa tämäkään. Ihanan paljon ehdittiin tehdä. Eikä ollut ruuhkaista kuin alkuun kun ponit oli toisessa päässä.

Ongelmia:
Saku oli vähän kiireinen
nyki ohjia
ei kuunnellut aina pidätteitä

Parannusta:
ei roikkunut vasemmassa ohjassa
en roikkunut takaisin eli ei niin raskas edestä
muutamia hyviä laukannostoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora