keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Pykälää vaativampia kuvioita

Keskiviikkona oli taas Defepäivä. Eilisen jäljiltä olin mennessä vähän lannistunut ja palanneen arjen takia väsynyt. Keli oli painunut taas muutaman asteen pakkaselle. Tuuli kurjasti, onneksi pääsi maneesiin. Ratsun aiemmalta kerralta tuttu omistaja oli tänään katsomassa meidän menoamme.

Oltiin hyvissä ajoin kävelemässä. Tänään muuta porukkaa oli aika paljon. Nyt ratsu oli mennyt toisen omistajansa kanssa kaksi edellistä päivää. Kun otin ohjat käteen niin se pyöristyi ja liikkui energisesti. Keventelin ja taivuttelin. Yritin suoristella itseäni. Vasta loppumetreillä muistin edelliskerran vinkin käyntiavoista alkuverkassa enkä ehtinyt sitä toteuttaa.

Opetuksen alettua jatkettiin vielä kevyessä ravissa. Avoajatusta molemmissa kierroksissa. Vasen oli hankalampi ja ennen kulmaa heppa yritti välillä nykiä ohjia ja itseään pidemmäksi. Pidä vastaan ja pyydä pohkeella eteen. Oikea kierros oli paljon helpompi ja kun palattiin takaisin vasempaan niin sekin tasoittui.

Harjoitusravissa tehtiin ympyröillä vähän ylitaivutusta ja pitkille sivuille uran sisältä väistöt uralle. Muutaman kerran jälkeen heppa meinasi vähän ennakoida. Olikohan oikea kierros, jossa väisti niin herkästi että piti varoa ettei mennä perä edellä. Uralle päästyä piti pitää yhä ajatus avosta. Tänään jaksoin istua ravia huonohkosti alas, olin vähän kankea.

Jossain välissä käytiin hetki pitkin ohjin. Pari kertaa piti myös ottaa melko äkkipysäys kun meinasin pudottaa kuulokkeeni. Vasta kolmannella asettelulla tajusin miten päin vaakaan se kuuluu laittaa eikä mihinkään mikrofoniasentoon.

Ravissa yllätti että tänään minua suoristettiin molempiin suuntiin. Piti katsoa välillä myös vasemmalta kankkuun.

Laukkaa mentiin pitkät pätkät molempiin kierroksiin. Siirtymät tein tänään valitettavan huonosti. Parani ne onneksi vähän. Nenä sisään ennen nostoa ja heti sen jälkeen. Oikea lähti lennokkaasti eteen kun pyysi. Sitten piti jo himmaillakin. Oli ihan ok mutta olisin kaivannut vähän parempaa poljentaa.

Aluksi piti taas muistaa ratsastaa vasen lapa sisään ja hevonen suoraksi. En yhtään muistanut ennen kuin sanottiin. Mutta koska tiesin mitä haetaan niin osasin toimia paremmin. Ympyrällä piti käyttää asetusta ulkona. Suoralla uralla miettiä lapaa sisään. Vahtia ettei makaa vasemmalla ohjalla.

Tehtiin vastalaukkoja loivilla kaarilla. Ope mainitsi että kuten KN:ssä. Tein sitten kiemuran keskipisteeseen asti ja se oli kaukana loivasta. KN:ssähän käydään I:ssä! Uusi ohje oli että kaksi askelta diagonaalin suuntaan ja sitten nautitaan elämästä uran sisäpuolella. Takaisin uralle pitäisi palata sillä että höllää sisältä. Oikeassa kierroksessa näissä kohdissa oli huonoimmillaan. Avuksi piti ottaa ympyrä perään. Parani kyllä.

Suuntien välissä käytiin ihan hetki käynnissä ja sitten jatkettiin vasemmassa laukassa. Pelkäsin jo monesti ettei hepo jaksa laukata mutta tasaisesti puksutti. Suoralla ohjeena oli ajatella sulkua eli perää sisään. Kun kuulemma tahtoo pitää takaosansa oikealla kierroksesta huolimatta. Vaikka tämä laukka ei ollut niin muhkea niin tehtävä oli helpompi. Edettiin tasapainoisemmin ja takaisin uralle kaarto tuli lähes itsestään. Nämä vastalaukkakiemurat oli liikenteen kannalta hankalimmat ja välillä päädyttiin toiseen päätyyn asti kun en mahtunut kääntämään radan poikki. Hyvin suhailu kuitenkin sujui.

Koska laukat oli niin hyvät ja meidän päätyyn ruvettiin kasaamaan esteitä niin palkittiin Defe kevyellä ravilla. Aiemmista kerroista päättelin että pidempää ohjaa mutta tänään ei mennytkään niin. Taidettiin yhä vähän ylitaivuttaa ympyröillä. Ihan tasaista ja letkeää.

Sitten alkoi muiden hyppyhommat ja lopetettiin. Meille viltti niskaan ja loppukäynnit. Opetusta tuli ehkä 40 minuuttia. Mikäs siinä kun oli tehokasta. Mutta loppupalaute oli tänään sangen niukka ja pikainen. Ennen kuin huomasinkaan niin oltiin ratsun kanssa kaksin kävelemässä. Olisin voinut vielä vähän analysoida meidän menoamme ja kuulla mitä asioita kannattaa pohtia ennen seuraavaa kertaa.

Ongelmia:
aluksi aiempaa epätasaisempi edestä
istuin harjoitusravissa jotenkin tavallista jäykemmin, jalat nousi
kuulolaite meinasi putoilla
siirtymät oli huonohkoja

Parannusta:
tiesin jo millaisia korjauksia odotetaan
sain tasoittumaan edestä
sain suoristumaan oikeassa laukassa
piti vastalaukat hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora