keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Naken kyydissä ensimmäistä kertaa

Keskiviikkona saatiin päivälle Annen kanssa oma koulutunti. Haaveilin Hempasta mutta koska meillä oli suunnitelmissa sekä maasto että estevalkka niin ei kiusattu Hemppaa enää koulutunnilla vaan säästettiin se huomiselle. Viiden ratsun valikoimasta otin testiin Naken, koska en ole koskaan mennyt sillä. Pakkasta pihalla oli päälle parikymmentä, maneesissa -14°C.

Hoitaessa oli ihan asiallinen. Ratsailla tuntui hitaalta ja vähän ajautuvaiselta. Alkuravi oli niin tahmeaa ja epämääräistä nenä pitkällä tallustelua että lopulta meidät komennettiin takaisin käyntiin. Käynnissä hommasta tuli ympyrällä kelvollista.

Ravissa päästiin lähes kohtuulliseen mutta laukassapa ei edetty yhtään mihinkään. Pysyi se laukka helposti yllä mutta maisemat ei vaihtuneet. Pohkeista ei tapahtunut mitään ja raipasta tuli pukkeja. Vasta kun ohjat nakkasi pois niin hevo suostui etenemään. Alkeistuntimoodista puhui ope.

Jossain välissä tehtiin temponmuutoksia käynnissä ja ravissa. Hyvin Nakke hidasti raviakin pelkällä istunnalla. Pidätteet ylöspäin kehotti ope.

Sitten tultiin eiliseen tapaan väistöjä uralle. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Aikamoista matelua enkä ollut kovin tyytyväinen. Välillä meinasi hermostuttaa ja Nakke vastasi komentamiseen yleensä pukilla. Saatiin väistöt tehtyä kuitenkin ravissakin. Lopulta väistöstä nostettiin laukka ja alkuun ruuna meni ihan mutkalle ennen nostoa. Taas palattiin väistöissä käyntiin ja saatiin nostot suoriksi. Eteneminen laukassa oli yhä aika onnetonta. Laukan jälkeen vyöryi sen verran että paluuväistö uralle jäi onnettomaksi eli tunnistamattomaksi.

Toinen suunta ei ollut oleellisesti parempi. Tuntui ettei ope katsonut lopuksi väistöjämme kertaakaan. Vasemmassa kierroksessa eli väistössä oikealle ei saanut heittäytyä uralle niin nopeasti. Laukat nousi asiallisemmin mutta aika monta toistoa vaadittiin ennen kuin löytyi eteneminen.

Loppuravissa Nakke heräsi liikkumaan ja oli tasaisempi. Mielestäni yhä kaukana hohdokkaasta. Koko tunnin oli vähän turhan vaikeaa ja ratsu epämotivoitunut. En tullut onnelliseksi. Tämän perusteella en ikimaailmassa tahtoisi hypätä Nakella. Eikä haittaa vaikken menisi sillä enää kouluakaan. Hemppaa oli monesti ikävä. Tätä vähän ihmettelen koska eivät ne niin kovin erilaisia ole. Ehkä Nakke vaatisi vain parempaa tutustumista?

Ongelmia:
noin 7 pukkia
hidastelu

Parannusta:
väisti
välillä eteni paremmin
käynnissä tuli sellainen olo että minä sain asioita aikaiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora