tiistai 24. tammikuuta 2017

Perustyö etenee löysemmälläkin vyöllä

Tiistai-iltaa lähdin taas viettämään kouluratsastusoppiin. Keli pakastui salakavalasti ja pukeuduin vähän turhan heppoisasti. Tallilla auton mittari näytti mennessä -10°C ja poispäin lähtiessä -12°C.

Ratsukseni sain taas Sakun ja jälleen kerran luvassa oli pikavarustus. Ratsukoita tunnilla oli tänään 6.

Tänään aloitettiin aiempien viikkojen tapaan pyörittämällä voltteja ohjan perässä. Vasen kierros oli Sakulle taas työläämpi ja vähän tempoi siinä vastaan. Oikea meni paljon helpommin.

Sitten hetki käyntiä ympyrällä ja ihan poikkeuksellisen nopeasti kevyeen raviin. Tehtiin välillä käyntiä, välillä ravia. Vasemmassa kierroksessa ruuna pääsi roikkumaan vasemmassa ohjassa. Yritin muistaa kantaa käteni, asettaa. Tehdä pidätteitä, pyytää odottamaan ja myödätä eli rentoutua. Rentoutumisen kanssa taisi olla ongelmia ettei ihan loksahdeltu kohdillemme. Sisäpohkeella piti pyytää väistämään ulos. Tämän Saku teki mallikkaasti. Ravissa vähän hitaili ja ope muistutti ratsastamaan myös eteen. Sitä juuri siinä yritinkin. Oikeassa kierroksessa valuttiin, osin tahattomasti, osin tarkoituksella, sisälle.

Meno tuntui itsestäni helpommalta kun päästiin koko uralle. Pitkillä sivuilla tein mieluummin kontrollipuolipidätteitä kuin keskityin asettamaan sisälle. Muistin tämän mutta siitä tuli laukassa kehotus. Ravissa tehtiin kulmiin voltteja. Volteilla Saku rupesi myötäämäänkin. Loppuvoltista tosin kaatui välillä pahasti sisään. Ope käski istua suorassa sillä kallistelin. Jo alkutunnista ympyrällä tuntui kenolta. En silti tajunnut tarkistaa satulavyötä, ajattelin vain että satula jäi ehkä vinoon. Pääsin kuitenkin ilman vastapainoa selkään.

Oikeassa kierroksessa volteilla tuntui nyt siltä että kun otin oikean ohjan kunnolla käteen niin meno parani. Ehkä se oli vasemmankin kierroksen ongelma etten saanut oikeaa ohjaa otettua kunnolla tuntumalle. Yritin kyllä. Tässä vaiheessa mentiin jo harjoitusravia.

Laukat otettiin mukaan vasta ihan lopuksi. Pitkille sivuille voltilta nosto. Saku taas hitusen kuumahti. Pari nostoa oli huonoja. Kunnollinen ravin hidastus alle auttoi. Ja heti laukan jälkeen ravivoltille. Oikea kierros oli laukassakin parempi. Tänään ei juossut alta eikä suhaillut omiaan. Ei silti ihan meidän parasta menoa vaikka laukkasikin suht rentona (oikeassa kierroksessa) ja nipussa.

Loppuverkat oli lyhyet ja lähes heti käynnissä tuli kylmä. Vasemman käden sormista oli huomaamatta tunto lähes kadonnut. Aijai! Kaarrossa en tarennut seistä hevosen vieressä vaan odotteluajan talutin ympäriinsä oman lämpöni takia.

Tänään ei tullut pahemmin kommentteja. Ehkä esitimme siis suht kelvollista menoa. Loppukäyntien aikana taas kylmyys kangisti ajatukseni ja järjenjuoksu sammui.

Tuntina aivan mainio. Oli todella hauskaa koska opella oli tänään niin hulvattomat jutut. Kun nauran ääneen niin ratsastankin rennosti.

Ongelmia:
satulavyö taisi olla vähän löysä sillä kallistelin koko tunnin johonkin
roikuin yhä vasemmassa ohjassa liikaa
kylmyys vei näpeistä kolmesti (lähes) tunnon

Parannusta:
kommentteja tuli poikkeuksellisen vähän eli kai menomme oli ihan kelvollista
oikea kierros oli taas paljon helpompi
oli oikein hauskaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora