keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ensimmäinen aletunti yllätysesteitä Akvalla

Keskiviikkona päädyin vielä illalla tallille. Odotin koulutuntia mutta luvassa olikin esteitä. 7 ratsukkoa ja mulle oli merkattu Akva. Tätä olisi odottanut jo aiemmin mutta kiva että nyt osui. Pihalla näytti -23°C ja maneesissa -13°C.

Tamma oli puruissa ja varsinkin häntä oli pyöritelty hyvin tarkkaan. Nyt muistin ottaa loimen mukaan siirtymämatkoille.

Kun pääsin ratsaille niin käynnissä meni vielä ok, tosin hepo ravisteli päätään enemmän kuin gramaaneilla. Ravissa sen sijaan tuntui että ohjausta ei ole ollenkaan eikä juuri jarrujakaan. Onneksi tilanne rupesi parin kierroksen jälkeen helpottamaan. Kädet alas, ei saa jäädä vetämään. Kun sitten hetken päästä otettiin kahdessa porukassa laukat niin tamma oli ihan tolkku ja kääntyi laukassakin. Äkkiä meno parani.

Ennen hyppyjä taidettiin tulla pääty-ympyrälliset maapuomeja. Siinä oli taas virtaa mutta päästiin laukkaan ja osuttiin puomeille päänheilutuksen lomasta. Hyvin tamma jalkansa katsoi. Toiseen suuntaan ehdotteli laukkaa jo itse, väärää tosin.

Odotellessa mentiin käyntiä ja ravia. Käynnissä ohjautui jopa pitkin ohjin, ravissa kääntyi mutta meinasi taas kiihdytellä.

Ensimmäisellä hyppykierroksella tultiin kaksi pystyä tippakuviolla. Saatiin aloittaa ravissa mutta siinä tamma kiemursi esteen ohi. Jalat kunnolla kiinni loppuun asti. Hyvin taloudellisesti hyppäsi nämä miniesteet. Kavalettikorkeutta jos sitäkään. Kakkoseste laukassa sujui helpommin.

Sitten tultiin kolmen esteen pätkä, aiemmat kaksi ja vielä pääty-ympyrällä kolmas perään. Korkeus oli yhä miniä. Tämä meni suht sujuvasti. Pientä kiemuraa kohti esteitä mutta päästiin yli.

Kolmas kierros oli äskeinen toisinpäin. Ensin pääty-ympyrä, sitten lävistäjä ja lopuksi pitkän sivun pysty. Nyt korkeutta oli jotain 60 cm pintaan. Eka taisi olla pienempi. Ykkönen meni hyvin. Kakkoselle taas tuli kiemuraa, tällä kertaa laukassa ja lopulta suihkaistiin ohi. Sama hankala este. Tein pikkulähestymisen ja uudella yrityksellä yli. Vikalle kiemurrellen mutta yli. Sakkona se heti uudestaan perään, vähän sujuvammin ja nyt hyppykin oli sujuvampi. Taisi tosin pudota.

Pelkäsin roikaisuja mutta tammahan hyppäsi todella tolkusti. Suurin ongelma oli arpominen että mistä menisi ohi. Kun ratsastin normaalisti niin sujui paljon paremmin. Varovainen himmailu aiheutti kiemuroita.

Loppuravissa ei ollut niin paljon vauhtia kuin pelkäsin. Suht nopsaa tasoittui kivaksi. Harmittelin tietysti kahta kieltoa mutta ei kuulemma pidä olla itselleen niin ankara.

Ongelmia:
2 kieltoa
kiemurtelu kohti esteitä

Parannusta:
ihanan tolkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora