tiistai 3. tammikuuta 2017

Pitkästä aikaa Cunami esteillä

Tiistaina päädyin estetunnille Aaltokankaalle. Arvasin ratsun oikein ja jatkettiin Cunamin kanssa eilisestä. Pohdin että henkilökunta tahtoo minut hengiltä kun tulee hasardi ratsu (no ei oikeasti). Cunkku kuitenkin yllätti positiivisesti ja käyttäytyi oikein fiksusti.

Ratsukoita tunnilla oli täydet 9. Maneesin mittari näytti -8°C, pihalla oli -15°C. Esteitä tuli kaksi kaarevaa linjaa, välit jo unohdin mutta jotain 20 metrin molemmin puolin. Sekä päätyyn kaksi kavalettia ympyrän kaarelle samaan tapaan kuin eilen ja toissapäivänä harjoiteltiin.

Alkuverkassa ohjeet oli tällä opella samat kuin eilisellä. Ratsasta sisäpohje läpi. Eikä saanut löysäillä. Tänään tarjolla oli ratsun puolesta vähän hitaampaa ravia. Laukat otettiin koko porukka kerrallaan kahdella ns. ympyrällä. Meidän puolella oli 5 ja kuviona jotain ellipsimäistä. Tasaisesti meni. Meiltä kaivattiin lisää vauhtia ja välillä piti kai asettaa ulos? Olin jo unohtanut miten Cunamin hidas laukka tuntuu lujalta ja normaali lähes holtittomalta.

Ensimmäisellä estekierroksella tultiin kavaletit ja kaareva linja. Kavaleteille taisi tulla sakkokierros. Ei tainnut laukat vaihtua ja oli aika löysää. Kun en ollut ihan mukana enkä myödännyt tarpeeksi niin Cunami vähän kiihdytteli esteiden jälkeen. Eka kierros taisi olla ristikoilla.

Toisella kierroksella tultiin toisesta suunnasta ja nyt molemmat kaarevat linjat. Kavaleteille ratsastin vihdoin kunnolla ja paikat osui. Esteille yhä löysää ja vääriä laukkoja. Korkeutta taisi olla ehkä 60 cm.

Kuvittelin että lopetettiin tähän mutta tultiin toinen kaareva linja vielä uudestaan. Meille nostettiin ja saatiin n. 80 cm esteet. Yhä tuli ekalle lähelle mutta toinen oli oikein hyvä ja taisi laukkakin vaihtua. Jes! Ei Cunamilla kuulemma ole juuri hypätty kunnolla viime aikoina ja pitäisi olla nyt ihan täydessä käyttökunnossa.

Loppuraveissa oli tasainen, käynnit meni taas esteitä purkaessa maastakäsin.

Ongelmia:
alkuun oltiin vähän löysiä
paikat tuli monesti vähän juureen
laukat ei vaihtuneet löysästä laukasta

Parannusta:
ei mitään omia muuveja
kaikesta yli
80 cm meni helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora