tiistai 3. tammikuuta 2017

Vihdoin koulutunti

Tiistaina päästiin aamupäivällä kolmen hengen koulutunnille Tallinmäellä. Maneesin mittari näytti -9°, pihalla -12°C. Alkuverkassa Hemppa sai kehuja tarmokkaasta käynnistä ja ravikin oli suht hyvä. Energinen ja suht taipuisa. Tosin pitkällä sivulla kohti ovea jännittyi joka kierroksella eikä muutenkaan ollut ihan tasainen. Osa ohjeista meni toki taas ohi korvien. Laukka oli viime päivien tapaan kammottavaa. Ei rullannut, ei edennyt ja ruuna oli pää taivaissa. Enemmän sitä martingaalia tarvitsisin näillä sileän tunneilla. Tuntui että edellisen kuukauden aikana laukka on mennyt oleellisesti huonommaksi. Käsiä piti rentouttaa ja huolehtia että ne pysyivät kropan vieressä.

Tehtävänä tultiin Mallun tyyliin väistöjä uralle. Eli lyhyeltä sivulta käännettiin pitkän sivun sisälle ennen kulmaa. Ensin käynnissä, kerran-pari sitten ravissa. Vaikka ravi ei ollut hallussa niin väistöt Hemppa teki yllättävän hyvin ja tasaisesti. Yritin käännellä itseäni suorempaan. Alkuun eteneminen vähän hiipui väistöissä muttei kuulemma haitannut ja se korjaantui melko itsestään. Hetken päästä väistöstä ruvettiin tekemään laukannostoja. Oikea oli kovin nahkea mutta kai se siitä toistojen myötä vähän rentoutui ja letkeytyi. Omaan makuuni päästiin kammottavasta kelvolliseen, ei vielä lähellekään hyvää tai edes lähes hyvää.

Vasemmassakin Hemppa väisti helposti. Nyt laukat nousi vähän paremmin mutta yhä ruuna kuonoili yläviistoon. Kädet apuohjamaisesti aloillaan, varsinkin vasen sisäkäsi. Nenä sisään. Toistojen myötä tasoittui tässäkin. Molemmissa kierroksissa oli ohje jatkaa laukkaa uran sisällä, ottaa raviin ja väistää takaisin uralle. Siirtymät raviin oli kamalia mutta väistössä tasoittui kahdessa askeleessa.

Lopuksi laukattiin vielä vasemmassa sakkokierroksia. Ympyrältä vähän isommalle ja vielä vähän. Pitkää sivua suoraan ajatuksella että kohta käännetään sisään. Taisi se tasoittua. En tiedä missä oma keskittyminen oli, mutten aina huomannut kun ratsu oli liian pitkä. Kuonottelun kyllä huomasin, mutten osannut pitää käsiäni aloillaan vaan suoristuivat nykimisen perässä.

Loppuraveissa Hemppa oli tasainen ja pyöreä. Ei ehkä ihan energisin mutta kommentteja ei siitä saatu. Suht lyhyet pyörittelyt ja sitten lepokäynti.

Hyödyllinen tunti. Ei ehkä mennyt erityisen hyvin mutta jospa se tästä työstön myötä lähtisi paranemaan.

Ongelmia:
ratsun pituus, muoto ja epätasaisuus
laukat

Parannusta:
väisti hyvin
ei säikkyjä, loikkia eikä pukkeja (ei huppua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora