lauantai 31. joulukuuta 2016

Kaksi tuntia pikkuloikkia ja vaihtoharjoituksia

Lauantaina pääsin taas Hempan kyytiin. Kaksi tuntia putkeen, molemmilla 6 ratsukkoa. Pihalla oli muutama aste plussalla ja kamala jäätikkö sekä sellainen puhuri että maneesissakin suhisi. Onneksi pääsi sisälle.

Ensimmäinen tunti äänestettiin puomeiksi ja kavaleteiksi, ei haitannut. Ehdin kyllä mennä Hempalla koulua vielä tulevinakin lomapäivinäni. Ohjat tuntumalla mentiin käyntiä vain muutama askel, totesin että voin tehdä saman työn ravissakin. Normaalia pientä vastahankausta esiintyi, jumittelua ja ohjien nykimistä. Melko pian päästiin kuitenkin suht hyvässä yhteisymmärryksessä hommiin. Siirtymiä ja temponmuutoksia. Ravissa tuntui kaatuvan aika pahasti vasemmalle.

Tultiin puomilinjaa ensin kokonaan ravissa, sitten keskelle otettiin käyntisiirtymä ja puomin ylityksen jälkeen siirryttiin takaisin raviin. Ymmärsin ohjeet vähän väärin, joten välillä sävelsin omiani.

Laukassa ekalla kerralla meno ei rullannut eikä venytty kolmeen askeleeseen. Lopuilla kerroilla 3 ja 3 onnistui siististi.

Lopuksi tultiin vielä radanpätkä. Tässäkin en mielestäni kuullut rataa koskaan loppuun asti, joten vika kavaletti jäi siksi hyppäämättä. Omin luvin uusin sitten puomilinjankin ja sain siihen tällä yrityksellä vaaditut 2 ja 2 askelta. Kavaletille piti tulla vinohypyt ja vaihtaa laukkaa. Eka vaihto ei tullut, joten vaihdoin ravin kautta. Hemppa tosin ei tullut raviin vaan lyhensi ja lyhensi laukkaa ja laskeutui sitten oikein kauniisti käyntiin. Vaihdettiin sitten käynnin kautta. Lopuksi saatiin sakkokierrokset ja taisi tulla molemmat vaihdot.

Muiden suorittaessa seistiin sangen pitkään. Ei onneksi tullut vilu vaikka olin ottanut toppaliivin pois.

Enempiä ei tälle tunnille tehty, hetken loppuverkat ja käyntiä. Laitoin toppaliivin takaisin päälle eikä hyppytunnilla tullut enää kuuma. Pidin kannukset jalassa.

Ekan tunnin tehtäviä, Laura ja Anne kuvasivat:



Estetunnin verkassa tehtiin lisää temponmuutoksia ja nyt vaadin vielä vähän enemmän. Isompaa ravia piti avitella myös raipalla ja hienosti Hemppa lähti venyttämään. Nyt keskityin taivutuksiinkin entistä paremmin. Vasen oli vaikea ja laukassa vielä hankalampi mutta sinnikkäillä pyynnöillä ja hellityksillä tuli aika kivaksi. Säätyikin hyvin.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin ellipsillä kahta kavalettia kaarevalla linjalla. 4 ja 3 askelta väliin. Vasemmassa sain lopulta taipumaankin. Tulikohan yksi häsellyskierros väliin mutta meni muuten sujuvasti. Oikeassa kierroksessa riitti kaksi kierrosta kun suoritettiin niin siististi.

Sitten tultiin 4 hypyn vaihtorata. Okseri, pysty ja keskimmäinen pysty kahdesta suunnasta vinohypyillä. Ensin ristikkoina, sitten pystyinä ehkä 60 cm. Meille sitten vielä keskimmäisellä pystyllä korotettu 80 cm. Alkuun ei oikein tullut vaihtoja, tulikohan puolet vai pelkkä vika? Heittäydyin itse liikaa menosuuntaan. Pikkukierroksella tuli 3 ensimmäistä ja tultiin viimeiset vinohypyt heti perään. Vasen meni luottavaisemmin mutta tuntui että käänsin heppaa hypyssä mutkalle. Vaihtui sitten onneksi se oikeakin. Nyt Hemppa oli jo kivasti menossa itse ja pääsin pidättämään. Yritin muistaa ettei saa päästää pitkäksi ja itse istua vähän kevyemmin. Suoristuksiin keskityin turhan vähän.

Loppuraveissa Hemppa oli tasaisempi muttei edelleenkään ihan parhaimmillaan edestä. Säätyi ja taipui hyvin ja suunnanmuutoksissa pysyi rentona turpa alhaalla.

Korvahupun kanssa suitset pysyi tänään päässä karsinaan asti. Siellä Hemppa pääsi sitten ravistelemaan ne pois päästä juuri kun olin irrottamassa solkia. Eli ei vieläkään mennyt ihan kuten piti.

Ongelmia:
vasen oli hankalampi kierros taipua
ei tullut kaikkia vaihtoja

Parannusta:
ei säikkyjä
ei pukkeja
ei kieltoja
laukan säätely parani
innostui loppua kohti
saatiin lopuksi vaihdotkin
suitset pysyi päässä karsinaan asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora