sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Reipas ja tasainen sinkoilijoiden joukossa

Sunnuntaina menin iltapäivällä vielä Aaltokankaalle tunnille. Arvasin ratsun oikein ja sain Akvan. Sekin meni oikein että se oli tamman päivän ainoa tunti. Sitä en tosin arvannut että humma oli vielä pihalla kun menin tallille. Varustaessa satulan alle tuleva geeli oli hukassa, omistaja nappasi sitten toiselta hevoselta lainaan. Lisäksi gramaanit, laitoin ne vasta maneesissa. Muistin juuri ennen selkään kapuamista että ne laitettiin vielä leukaremmin alta. Tänään ei juoksutettu alle.

Ratsukoita tunnilla oli 6. Pihalla -9°C, maneesissa -3°C ja fleecellä tarkeni hyvin.

Kuvittelin että meillä olisi koulua mutta tämä olikin puomitunti. Akva oli omaan tapaansa reipas mutta tasainen ja kuuliainen. Muilla sen sijaan oli turhankin paljon virtaa. Ihana oli mennä tolkulla hepalla, joka ei ottanut kipinöitä muiden villeistä. Ehkä muiden hankaluuksien takia tuntui että tänään tuli poikkeuksellisen vähän kommentteja. Eikä mitään kovin suuria korjauksia. Alaselkä meinasi jännittyä.

Puomit Akva ylitti tasaisesti. Kun muistin myödätä puomeille enkä vetänyt sisältä niin kolinakin väheni. Pidätteet sain tehtyä pitämällä kädet aloillaan ja hidastamalla keskivartalolla.

Puomeja tultiin kauemmassa päässä kaksi ympyrällä, toisella pitkällä sivulla 4 puomia aika tiukoilla kaarilla ja toisella sivulla 3 puomia loivalla kaarevalla. Tiukkojen kaarien kääntämisestä tuli kehuja. Tätä siis ravissa molempiin suuntiin.

Laukat tultiin kahden puomin yli yksi kerrallaan. Ensin yksi kierros ohi ja sitten puomit. Eli kaksi ympyrällistä laukkaa molempiin suuntiin. Akva oli tässäkin ihanan tolkku. Oikeassa kierroksessa tuli 3,5 askelta kun odotin kakkospuomia. Kehuja tuli siitä miten hyvin ratsastin ekalle puomille. Vasemmassa osuttiin ekalle hyvin mutta vähän unohdin kääntää ja heppa oli jatkamassa suoraan. Pullahdettiin siis pahasti ulos mutta selvittiin toiselle puomille 4 askeleella. Mainiota!

Loppuraveissa tamma oli kivan tasainen. Käynnit talutettiin ja kerättiin puomin pois. Sain onneksi apukäsiä hepalle. Katsomosta tuli myös hoksautus että ratsun suu on punainen. Tutkiminen ei paljastanut yhtään reikää mutta kai se verta oli. Suupielet oli kunnossa eikä kielessä tai ikenissä näkynyt mitään. Olisiko sitten purassut kieleen? En sitä ainakaan vetänyt suusta. Kovin runsasta vuoto ei ollut sillä kun sain varusteet pois ja hepan harjattua oli punaiset kadonneet.

Akva on kuulemma lähdössä ratsutukseen. Harmi meille mutta hyvä hepalle.

Ongelmia:
piti muistaa pitää tahti rauhallisena
piti muistaa ratsastaa sisäpohkeet läpi ja taivuttaa

Parannusta:
Akva oli ihanan rauhallinen kun muut hötkyili
puomitehtävät meni hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora