lauantai 14. tammikuuta 2017

Erittäin hyvä estetunti

Hemppa ehti maaston jälkeen olla lähes tunnin karsinassa viimeistelemässä päiväheiniään. Sitten kamppeet takaisin niskaan (myös korvahuppu nyt) ja estetunnille. Siellä ratsukoita oli tänään neljästä viiteen.

Jo käynnissä rupesin taivuttelemaan ruunaa. Vähän avoja, muutama pieni väistö. Asetuksia suorilla ulos. Ravissa loivia kiemuroita ja lisää pääty-ympyröitä. Temponmuutoksia. Laukassa huolehdin myös että edetään, lisäksi tein ympyröitä vähän sen mukaan minne mahtui. Oikeasta kierroksesta ei tullut valmista kun muut vaihtoivat suuntaa. Sen jälkeen meni vielä ahtaammaksi mutta kannatti. Vasen oli kelvollisen taipuisa huomattavasti nopeammin.

Verkkahyppynä tultiin ensin yksittäistä laatikkopystyä. Parilla eri lähestymisellä ja este nousi pikkuhiljaa. Pysyi kuitenkin maltillisena. Sitten sama okserille. Tiukempi tie oli meille aika hasardi. Hemppa jopa vaihtoi siinä itsekseen laukan vasemmasta oikeaksi ennen estettä kun yritin tehdä ison tien ja epätoivoisesti suoristaa siinä 1,5 askeleen aikana. Ponnistuspaikoista tuli vähän sanomista ja saatiin pari sakkokierrosta. Ei liian pitkää hevosta eikä lennätystä. Halusin kuitenkin että Hemppa menee pohkeesta eteen. Aiemmin on jo opittu että hitaampi laukka on hyytynyttä. Yli päästiin kuitenkin. Verkkahyppynä okseri oli 80 tai max 85 cm.

Sitten tultiin vielä 2 askeleen sarja ja trippeli perään. Maltillista ehkä 60 - 70 cm korkeutta. Bonuksena meille löytyi jopa myötälaukat!

Pieni rata tultiin porukan vikana. Kavaletti, linja pystyltä okserille, päädyn kautta sarjalle ja trippeli perään. Estekorkeudeksi sanoisin 90 cm. Ihan siisti rata. Taisi olla myötälaukatkin. Meinasin taas lennätellä liikaa. 5 askeleen väli meni viidellä mutten kovin uskaltanut pidätellä ettei jää pitkäksi. Kaarteessa eteen. Sarjan a-osalle tultiin lähelle mutta hoputtamalla Hemppa venyi vaadittuun kahteen. Ennen trippeliä vähän kasasin menoa. Esteelle suoristaessa katsoin että oi kamala kun näyttää isolta. Taidettiin loikata vähän kaukaa mutta helposti yli. Siihen oli hyvä lopettaa päivän hypyt.

Eikä siis tänäänkään saatu yhtään isompia esteitä. Yhä haaveilen että joukossa olisi yksi isompi. Hassusti 90 cm okseri näytti pieneltä ja kiltiltä mutta trippeli, joka oli kunnon kasa, oli paljon pelottavamman näköinen.

Ei ravattu enää loppuun. Olin onnellinen.

Ongelmia:
laukka pitäisi saada myös lyhyeksi aktiivisena
lyhyt tie okserille oli meille vähän hasardi

Parannusta:
myötälaukat löytyivät aika hyvin
eteni kivasti
kaikesta helposti yhdessä yli
Hemppa ei sanonut kannuksistani mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora