maanantai 30. tammikuuta 2017

Pystyssä!

Maanantain estetunnille tuli 3 ratsukkoa. Sain valmiiksi lämmitellyn Pikun alle. Tästäkin ratsusta olin iloinen. Kysyin kannuksista ja kommentti oli että laita vaan. Esteraippa myös mukaan.

Piku oli alusta asti suht reipas. Alkukäynneissä lähes lähti itsekseen raville. Toimi ihanan herkällä ohjauksella. Ehkä olisi tarvittu vähän jämäkämpää otetta että ruunaa olisi saanut tasaisemmin pyöristymään. Nyt ravissa pilkahteli kulmissa ja kaarevilla. Käynnissä oli epätasaisempi.

Hypyt aloitettiin kulmapysylle ravissa. Piku oli kulmissa vähän epätasapainossa ja yritti herkästi rikkoa laukalle. Kaksi ensimmäistä ylitystä hyvin. Sitten vähän himmasi estettä kohti ja sen jälkeen. Huomasin ja osasin korjata, vautsi! Sain pidettyä ravissa. Sitten saatiin tulla laukassa ja ihan näppärästi ylittyi niinkin.

Tämän jälkeen tultiin sarjaa. Maapuomi, pysty, 1 askel ja okseri. Meille väli oli aika pitkä. Taas vaikeudet olivat lähestymisessä. Kulmissa suti, jälkimmäisestä kulmasta yritti kaatua sisään jos olin itse yhtään menossa. Puomille oli vaikea osua koska samalla piti kasailla kunnon vauhti että venytään yhdellä askeleella yli. Puomistipluja tuli paljon mutta väli selvittiin ekaa haparointia lukuunottamatta yhdellä. Alkuun varmistelin raipalla, myöhemmin huomasin sen turhaksi.

Kertaalleen tultiin minirata. Sarja, raville, tynnyrit ja kulmapysty. Z-kuviolla. Siististi meni. Eipä Piku esteiden jälkeen kiirehtinyt vaikka odotellessa ehdottelikin itse ravia.

Lopuksi tultiin vielä sarjaa. Pari sakkokierrosta. Tulikohan tunnin aikana 1 vai 2 pudotusta. Pysty ainakin kerran, okserista en ole varma. Vikalla kierroksella okseri oli noin metrin. Helposti yli.

Ei ravailtu enää loppuun. Kiva tunti. Piku hoiti hommat ja liikkui ihan itse. Varmaa ja tasaista.

Ongelmia:
puomille osuminen
liukkaat kulmat

Parannusta:
osasin korjata alkupään hypyissä eteen
kaikki pysyivät pystyssä liukastelusta huolimatta
venyttiin väliin
metri helposti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora