lauantai 28. tammikuuta 2017

Kontrollitehtäviä esteillä

Lauantaina päädyin esteille jo aamusta. 3 hengen porukka. Hemppa tuntui vähän sätkyltä. Jätin hupun laittamatta kun luotin siihen ettei niin aikaisin ole yleisöä. Hätkähti ensin hanskojen tarran ääntä, myöhemmin vierestä laukannutta kaveria. Onneksi tasoittui siitä.

Käynnissä oli suht pyöreä. Ravissakin melko nopeasti. Tultiin kahta lötköpuomia ympyrällä. Yllättävän hyvin sain taipumaan. Sitten laukassa sama, 4 askelta väliin eli sangen rauhassa. Oikeassa kierroksessa venkasi vastaan eikä myödännyt saati taipunut. Pyöreämmäksi käski ope. Kovasti yritin. Kädet kiinni kylkiin ettei pääse nykimään. Sen jälkeen venkoiltiin hetki kahta kauheammin ja tultiin jopa viidellä. Tasoittui se kuitenkin siitä. Vasen kierros oli paljon helpompi.

Hypyt aloitettiin täyskaartokahdeksikolla. Vasemmasta oikeaan en saanut laukkaa vaihtumaan. Ensimmäisen hypyn jälkeen vähän poukkoili omiaan mutta tasoittui onneksi. Nyt tajusin ihan itse ratsastaa päätyihin voltteja ja työstää laukkaa paremmaksi. Päästiin jo kelvolliseen. Väliin menin muutaman kierroksen ilman volttejakin. Kerran toin todella huonosti, yllättäen ja vinosti portille. Hemppa meni silti rohkeasti yli.

Koska sekä Hemppa että suokki olivat vähän esittäneet omia mielipiteitään lähestymisistä niin seuraavaksi tehtiin kontrolliharjoitusta. Pitkä lähestyminen kohti kavalettia. Ensin ravissa ja linjalle ennen kavalettia seis. Käynnissä pois. Sitten ravissa lähemmäs ja seis. Sitten laukassa sama. Vähän lähelle meni mutta pysähtyi. Tämän jälkeen saatiin laukata yli, meni rauhassa ja odottaen.

Sitten hypättiinkin jo pikkurata. Täyskaarron pysty, toisen täyskaarron portti ja siitä kaareva 4 askelta kavaletille. 1 askeleen sarja ja trippeli. Ensimmäinen kierros oli jotain turvallista 70 tai 80 senttiä. Trippelille tuli askel mielestäni hyvin ja laitoin käden harjaan. Silti tuli sakkokierros liian pyöreäselkäisestä myötäämisestä. Osasin olla paremmin mukana. Nyt vaihtui muuten laukatkin täyskaarroilla.

Saatiin vielä toinen kierros kisakorkeudessa, tosin 90 cm ja seuraavissa kisoissa meitä odottaa 95 cm. Siististi kaikista puhtaasti yli. Tosin ainakin trippelin jälkeen oli väärä laukka. Ope oli tyytyväinen ja niin olin kyllä minäkin. Hangonkeksihymy. Voisin lopettaa kaikki estetuntini siihen. Tämä oli kyllä jo kolmas hyppykerta putkeen Hempalla, joka teki minut oikein onnelliseksi!

Ongelmia:
alkuun koko hevonen tuntui kaatuvan vasemmalle molemmissa kierroksissa
taipuisuus laukassa aluksi
vaihtotehtävät alkutunnista
muutamat väärät laukat
oma myötääminen lipsui välillä omasta selästäni pyöreäksi

Parannusta:
kaikesta helposti ja puhtaasti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora