sunnuntai 8. tammikuuta 2017

OmaHemppailun viimeinen humputtelu

Maaston jälkeen iltapäivällä oli Hempalla luvassa vielä itsenäinen ilman satulaa -humputtelu kanssani. Haaveilin että olisin saanut loikata muutaman kavalettia isomman pystyn mutta lupaa ei herunut. Pysyttiin siis ihan puomeissa. Purin linjalta kaksi pikkuestettä pois ja vaihdoin puomit tilalle.

Maneesissa pakkasta oli -6°C. Ratsukoita paikalla alkuun 3, myöhemmin 2. Nyt jalassa olivat softshellit ja nämä taitavat olla liukkaimmat heppailuhousuni. Oli niiden kanssa vähän huterampaa. Samoin hiertymiltä suojaava toppauskerros oli selvästi ohuempi.

Hemppa oli taas suht rauhallinen. Onneksi kelvollisen tasainenkin. Tämä jäi vielä astetta kevyemmäksi, sillä ravi hyydytti itseäni ja Hemppa ei ollut laukassa kovin innokas. Nyt muistin onneksi taivutella laukkaakin vähän pyöreämmäksi.

Tultiin lötköpuomeja jokusen kerran ravissa, suoraan ja ympyröillä. Laukassa sama juttu. Väli oli seinälaattojen mukaan 17,5 metriä (jaloilla mittasin 19, kalibrointivirhe). 5 askelta oli luonnollisin, neljään sai hoputettua ja kuusikin tuli suht helposti. Yritin seitsemää mutta rikkoi raville. Taisin itse vähän könöttääkin, ainakin niinä 4 askeleen kertoina.

Ihan lopuksi käännyin vielä naistensatulaan. Tarkoitus oli loikata heti alas mutta päädyttiinkin kävelemään joitain kymmeniä metrejä. Aika huteraa mutta kyllä siellä pysyi. Lopulta olin selässä reilu puoli tuntia. Hepalle tuli silti kuuma. Ehkä sitä jo vähän hyydytti tavallista rankempi viikko. Mutta se on nyt ohi ja Hemppa pääsee huilaamaan.

Ongelmia:
takapuoli hiertyi
Hemppa ei ollut erityisen innokas
laukat vaihtui vääriksi
pudotteli raville

Parannusta:
ei kovin pahaa jäkittelyä vaan suht rentoa ja pyöreää
laukat säätyivät


Näkymää ratsailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora