torstai 19. tammikuuta 2017

Jäähyväiset Ressulle

Torstaina Listra oireili yhä paisejalkaansa, joten sain estetunnille arveluni mukaan Ressun. Tämä perusteltiin sillä että muuttaa huomenna uuteen kotiin. Meidän jäähyväisratsastus siis (vihdoin). Maanantaina meni niin mukavasti että ihan hyvin olisin voinut jättää siihenkin.

Ratsukoita tunnilla oli tänään 2. Aloittaessa näkyi auringonpaisteen viime rippeet. Lämmintä +1°C ja kenttä taas ihan yllättävän hyvässä kunnossa. Nyt ei aloitettu käyntityöllä vaan ohjat käteen ja ravia. Ressu oli hieman hidas ja yritin kuitenkin pitää ohjat kunnolla kädessä. Yritin myös taivutella, suurimmaksi osaksi ei ollut kovin taipuisaa. Laukattiin ensin ympyrällä ja sitten tehtiin tehtävää. Kaksi sivua laukassa, niiden jälkeen kulma käynnissä ja kolmaskin sivu laukkaa, viimeinen pitkä sivu reipasta kevyttä ravia. Ressu suoritti kuuliaisesti ja käyntikulmakin parani.

Näiden jälkeen tehtiin ympyrältä maanantain tapaan vaihtoja kahdeksikolla lävistäjämäisesti toiseen päähän kenttää. Yhä meille vaikeaa. Yhden raviaskeleen kautta vaihtoi näppärästi mutta jos pidin laukassa niin vääriä ja ristejä tuli pitkällisesti alle. Tänään lipsuttiinkin enemmän ja hetkittäin vähän hirvitti että pysytäänkö pystyssä. Välityöstö käynnissä kaverin suorittaessa ei tuonut parannusta. Olin kuulemma liian hidas. Olisin kaivannut paljon tarkempia ohjeita kuin "vaihda". Ulkoavuista puhuttiin kyllä sitten kun suhattiin väärässä laukassa. Mutta vieläkään en mielestäni oikein osaa vaihtaa askeleessa.

Esteitä oli tänään neljä. Pysty marimekolla lävistäjällä (kääntyili välillä) ja kolmen pystyn jumppa. Ressu loikki suht tasaisesti. Sarjalle tuli askeleet väleihin eikä haitannut vaikka kuski hukkasi jalustimensakin. Loikittiin niitä eri kombeilla mutta max 4 hypyn kierroksilla. Välillä tuli paikka vähän juureen ja toisinaan tultiin väärässä laukassa alas. Loppua kohti meno ehkä vielä vähän hyytyi.

Sarjasta tuli lopuksi pysty-okseri ja okseri keilattiin kerran kun olin lähestymisessä epävarma ollaanko ristilaukalla. Tultiin pystylle juureen ja väliin Ressu otti toisenkin askeleen. Okserilla poni sai venyä ylitykseen jo tosissaan. Eikä laukkaa voinut ratsastaa kunnolla eteen kuin vasta kulman jälkeen.

Esteet pysyivät meille tänään turvallisen korkuisina eikä ollut epäröintiä. Tolpista katsottuna viimeinen okserista taas tehty pysty oli 90. Jälkimittaus paljasti että pikkuruiselta tuntunut lävistäjän pystykin oli vähän päälle 80. Kuvittelen että hypättiin kaikki ratsukot se samalla korkeudella.

Ei mitään ihan priimaa mutta siististi meni. Opekin oli tyytyväinen. Onhan se aavistuksen haikeaa luopua Ressusta mutta uskon että muutto on ponin parhaaksi. Minäkin pääsen sitten vähän paremman kokoisten ratsujen kyytiin.

Ongelmia:
hitaampi kuin maanantaina
laukanvaihdot
välillä vähän lipsuttiin

Parannusta:
käyttäytyi tallissa hoitessa ja taluttaessa fiksusti
hypyt meni siististi

Tino videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora