lauantai 28. tammikuuta 2017

Pitkästä aikaa kunnon vauhtia

Tänään ei ollut omia maastokavereita paikalla, joten päästiin Hempan kanssa teinien mukaan maastoreissulle. Mentiin Reinin lenkki eri suuntaan kuin aiemmin. Kelinä ihana keväinen lähes tyyni auringonpaiste. Lämpötila oli lähellä nollaa.

Ratsukoita oli 4 ja hevoset suhtautuivat toisiinsa ihan hyvin. Mentiin enemmän nipussa kuin yleensä aikuisporukassa. Vastaantulijoita oli hyvin vähän, joten alkumatka taitettiin käyntipätkän jälkeen ravissa ja laukassa. Tie oli hiekoitettu aika epätasaisesti ja pohjan väri vaihteli. Tätä Hemppa tietysti kauhisteli ja hidasti. Meille oikein hyvää harjoitusta. Lopulta päästiin tuijottelematta.

Ekalla laukkapätkällä oltiin letkassa toisena ja Hemppa oli yllättävän pomppuisana. Ei pukitellut mutta Hempaksi hyvin epätasaista menoa. Hajurako oli kuitenkin hyvä sekä eteen että taakse eikä yrittänyt kiihdytelläkään.

Käynnissä ja ravissa mentiin pääosin edeltä porukan nopeimpina. Välillä oltiin vähän sumpummassa.

Seuraavilla laukkapätkillä saatiin mennä edeltä ja Hemppa oli tasainen. Vähän katseli ojien juttuja mutta ei sivuaskelia pahempaa.

Radan ylitykset meni erittäin hyvin kaverin hännässä. Ei empimistä eikä yhtään jännittymistä. Vaikka nähtiin kaksi junaakin. Ekaa junaa tosin vähän kavahti vaikka oltiin kaukana.

Viimeisellä laukkapätkällä kysyin että saako mennä lujempaa. Lopulta vastaus tuli ja pyysin Hempan kunnolla eteen. Hetkeksi kaverit jäi mutta kun himmasin kaarteeseen niin poni vetäisi (toista laitaa) ohi. Hyvät oli jarrut ja hermot eikä Hemppa tuumannut tästä mitään. Kysyin että mihin asti laukataan, kuulemma vielä seuraavan suoran päähän. Spurtattiin sitten uudestaan, saatiin poni kiinni ja hepat kiritti toisiaan sopivasti ja mentiin ihan hyvää haipakkaa. Näppärästi vaihtui Hempalla lennossa myös laukat molempiin suuntiin ihan itsestään. Laukkapätkästä tuli lopulta ihan pitkähkö. Huiput 44 km/h. Olisin luullut että mentiin lujempaa. Hyvin toimi taas jarrut sen jälkeen.

Ravipätkällä takaisin päin oltiin ensin vikoina. Vastaan tuli traktori ja kun se pysähtyi niin mentiin siististi ohi. Käytiin kävelemässä vielä pellolla. Hemppakin hikosi ihan märäksi. Eikä junnut yhtään pahastuneet että oltiin mukana, lupasivat ottaa toistekin.

Tallissa kylmäsin jalat ja juotin melassit. Loimi niskaan ja ratsu takaisin pihalle. Jo toinen kerta tälle päivälle kun Hemppa teki minut hyvin onnelliseksi!

Ongelmia:
alkumatkasta oli vähän poukkoileva
vähän otti sivuaskelia jännistä jutuista (kaiteet, ojarumpu, juna)

Parannusta:
radan ylitykset ongelmitta kaverin hännässä
heräsi laukkaamaan ihan kunnolla
jarrut löytyi joka tilanteessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora