maanantai 30. tammikuuta 2017

Kommunikaatio-ongelmia opetuksen suhteen

Maanantaina yllätyin iloisesti listan luona. Toiveeni meni läpi eikä koulutunnille tullut Kropekia, Dumboa eikä Limozaa vaan Listra. Tamma oli viikonloppuna palaillut kaviopaiseen jäljiltä ja uuden kengän myötä hommiin.

Karsinassa tamma hyöri enemmän kuin koskaan ennen vaikka tarjolla oli heiniä. Sai olla varuillaan ettei tullut hokeista varpaille. Kentällä viriteltiin piuhat. 4 ratsukkoa, +1°C. Kentän pinnalla uutta lunta. Aiheena puomeja, itse sanoisin koulutunniksi.

Alkutunnista tuli sanomista että käteni on liian kova. En oikein osannut taivuttaa Listraa. Varsinkin vasemmalle kaatui vain suorana. Eteni ihan reippaasti mutta meno oli vähän epätasaista. Ohjaustehostin oli täysillä. Toisella sivulla ylitettiin ensin yksi puomi, lopputunnista 3. Toiselle tehtiin myöhemmin yhden puomin yli loiva kiemura. Opepäädyn lyhyelle sivulle ensin käyntivoltti, myöhemmin siksak-väistö käynnissä. Puomien yli tultiin siinä vaiheessa laukassa.

Laukassa tuli sanomista että istun kenossa vasemmalle. Alkutunnista asti kantapäät kuulemma nousivat vaikka kuinka yritin skarpata. Taivuttaessa piti höllätä ulkoa vielä enemmän. Väistöissä pitikin asettaa ns. väärään suuntaan. En ainakaan kuullut että siitä olisi sanottu. Aivoni menivät ihan solmuun enkä saanut prosessoitua asioita kuntoon. Olisin tarvinnut vain tarkat ohjeet että tee näin ja näin. Nyt tuli kommenttia että huomaatko että kaula on mutkalla, kädet väärissä paikoissa, asettuu väärään suuntaan ja takaosakin meinasi jäädä. En osannut oikein korjata koska en millään meinannut tajuta mitä meiltä tahdotaan. Normaalisti väistössä asetus on väistön suunnasta poispäin. Nyt piti asettaa ja johtaa väistön suuntaan. Tähän vielä epätasainen eteneminen ja läpi menemätön vasen pohje niin oltiin aika sopassa.

Laukat kuitenkin nousi näppärästi. Tamma katsoi jalkansa puomeille aika hyvin itse. Ravissa näppärästi, laukassa oli hankalampaa kun puomit olivat pitkään vinkkaralla.

Vasempaan suuntaan väistöstä lakattiin saamasta kommentteja. Yritin pitää Listran suorana. Keskittyminen ei riittänyt enää vahtimaan että eteneminen olisi tasaista. Ravissa tuli tehtyä kierroksen aikana paljon voltteja välimatkojen pitämiseksi. Siinäkin tahti seilasi. Parit pikkuspurtitkin Listra otti. Ei onneksi pahoja. Pääosin oli kivan rauhallinen ja sain tehtyä puolipidätteitä ihan asiallisesti istunnalla.

Lopuksi ope kysyi hyviä asioita sekä hankalia juttuja. Kuulemma käteni olivat sittenkin parantuneet eläviksi. En huomannut itse. Enkä sitä miten tamman kaula kuulemma oli väistöissä mutkalla vaikka sain demonstraation. Aika paljon tukkaahan tälläkin on, ehkä ponnari auttaisi. Pitäisi olla videotodisteita. Taivutin kuulemma huolellisesti ja jopa vähän ylikin. Mutta parempi näin päin koska siitä on aiemmin tullut sanomista. Tätäkään en huomannut itse. Vasta ihan lopputunnista oikeassa kierroksessa sain tehtyä asiallisia ravikulmia taivutuksilla.

Tämän tunnin aikana meinasi turhauttaa kun tuntui että teen kaiken väärin enkä vain tajunnut että mitä halutaan. Siihen nähden skarppasin hyvin. Mutta kovin hääviksi en meidän menoa sanoisi.

Ongelmia:
kuski ei ymmärtänyt mitä haetaan
vasen pohje ei mennyt läpi
ohjaustehostin oli liian turboilla

Parannusta:
nosti laukat hyvin
oli aika tasaisesti epätasainen (tämä ei kuulemma ole mikään hyvä juttu)
sain tehtyä puolipidätteitä istunnalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora