torstai 2. helmikuuta 2017

Sutimista kaarteissa

Torstaina oli pilvinen päivä. Vaikka keli oli pakkasella niin välillä tihutti vettä. Estetunnille tuli 2 ratsastajaa, ponipäivä taas. Minulle Wanesa. Esteet kasattiin kentälle ihan summassa. Niistä tuli aivan yllättävän hyvä rata! Okseri oli aidassa kiinni mutta tynnyreiden ulkopuolelta mahtui menemään.

Ratapiirros.

Opella oli tänään todella paljon asiaa tuntikaverille. Alkukäynnit venähti pitkiksi. Verkkaravi oli itselleni humputtelua. Vähän olisi voitu vaatia enemmän. En ole ihan varma että huomattiinko välillä että edes olen paikalla. Mieluummin olisin pyöritellyt ensin käyntiä hetken. Ponin tukka töhötti edessä enkä nähnyt yhtään että asettuuko se. Yritettiin ponnaroida muttei siitä ollut apua. Kaipasin hainhampaita.

Laukassa tuli hyvää kommenttia. Enempi vaan olisi saanut hiillostaa. Nostot parani mutta tuli vähän viiveellä. Takaisin laukasta käyntiin vyöryttiin ravin kautta. Laukkaa lyhyemmäksi mutta kuitenkin energiseksi. Välillä kiinni, välillä enemmän eteen. Itse yritin myös taivutella. Lopuksi tein vielä muutamat nostot sillä nehän ne oli, jotka sitä laukkaa paransi parhaiten.

Hypyt aloitettiin kakkosesteeltä. Siinä oli pari lieriötä roikkumassa mutta ei hepat niistä välittäneet. Ravissa yli vasemmalta ja oikealta kuvan nuolen osoittamaan suuntaan. Wane yritti rikkoa laukalle mutta sain korjattua. Meni yli mutta löysähkösti. Laukassa sama juttu. Este nousi pikkuhiljaa mutta oli yhä turvallinen. En katsonut tarkemmin ja myöhemmin säätyi eestaas (ylös alas). Ihan vähintään 80 cm.

Muita esteitä ei tultu yksittäin vaan hypättiin koko rata. Tultiinkohan se lopulta ehkä kolmesta viiteen kertaa? Ekalla kerralla muuten hyvä mutta kakkoselta kolmoselle pullahti lapa edellä kaarteesta ulos. Myöhemmin oli ongelmia pysyä kaarteissa laukassa pystyssä ja lipsuttiin niin paljon etten uskaltanut enää laukata vaan mentiin kaarteet ravissa. Tynnyrit loikattiin kauimpaa, muille tultiin herkästi melko juureen.

Kahdelle vikalle kierrokselle esteet laskettiin takaisin turvalliseen 70 - 80 cm tuntumaan. Vikan kierroksen pidin väleissä napakamman tuen edestä ja selvittiin kaarteetkin laukassa. Hyvin hitaassa ja hallitussa mutta silti. Löytyi myötälaukatkin sangen kivasti hypyistä. Kaksi vikaa hyppyä okserille meni hyvin. Näin paikan, tein ratkaisun ja poni totteli.

Parannettiin kyllä. Eihän se edelleenkään supermenoa ollut mutta Wanesaksi ihan kelpo. Osuttiin suht keskelle esteitä ja hypättiin yhdessä yli. Ravilähestymisetkin meni ihan ok. Lohduttaa myös kovasti että valoisa aika lisääntyy näin hurjaa vauhtia.

Loppuraveissa ponin aktiivisuus ja taipuisuus ei olleet sillä tasolla millä viimeksi. Vähän puolinaista. Loppukäynneissä minut houkuteltiin vielä koulutunnille tälle illalle. En osannut sanoa ei, varsinkin kun sain toivoa vielä jotain kivaa hevosta.

Ongelmia:
saatettiin pudottaa joku
energia ja aktiivisuus ei olleet tänään ihan huipussaan
lapojen hallinta voisi olla parempaa
en nähnyt tukan takaa että asettuiko poni
oikeaa käsivarttani rupesi jomottamaan

Parannusta:
kaikesta empimättä yli
jo 34 minuuttia tunnin alusta ns. aurinkoista aikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora