maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kahden vuoden jälkeen Pudiksella, leirin aloitus taas Juliolla


Kaksi vuotta on vierähtänyt edellisestä Pudiksella ratsastuksesta. Neljättä kertaa yritin leirille ja toisen kerran se tuotti tulosta. Kasattiin oma tätiporukka ja toivottiin sennujen estepainotteista leiriä. Ihanaa että järjestyi ja saatiin ihan oma leiri. Leiriheppoja oli käytössä 11. Open valinta oli sama kuin viimeksi eli aloitin leirini Juliolla koulutunnilla. Tunnistin ratsuni laitumelta vaikka ne Derin kanssa onkin melko samannäköisiä. Juliolla on korkeammat takasukat.

Tallissa oli kiltisti muttei korvien koskettelusta tämäkään heppa tykkää. Kaviot nosti tosi nätisti. Ratsastettiin kahdessa ryhmässä ja oltiin jälkimmäisessä porukassa eli "esteryhmässä". Meitä oli 5. Viimeyönä satoi, joten kenttä oli melko märkä. Mentiin maneesissa. Ulkona oli melko lämmin, joten maneesissakin tarkeni hyvin. Saattoipa vähän sadella tunnin aikanakin.

Muistin ihan oikein että Julio menee pää taivaissa. Säkäkorkeuskin meni oikein (n. 165 cm) mutta miten muistelin että se olisi ollut hoikka. Aikamoinen muhku se oli. Toki nyt on hepat olleet laitumella mutta sama oli tilanne myös 2 vuotta sitten. Hepo viipotti menemään siis pää ylhäällä. Muuten toimi ihan hyvin. Kuulemma on vähän kyttäilijä mutta ihan asiallisesti oli.

Ravissa käskettiin ympyrällä taivuttaa ihan kunnolla sisään. Vedin siis kaulan linkkuun. Vähän epäselväksi jäi että millainen ulko-ohjan tuen pitäisi siinä vaiheessa olla. Paljon pohkeita ja vähän ulkokannusta ettei lapa ihan karkaa. Siinä hetkittäin jopa pyöristyi. Laukat nousi ok eikä taidettu laukassakaan mitään ihmeempiä tehdä. Pidettiin vähän lyhyt tunti että ehdittiin syömään. Aikataulua venytti aamulla mm. tammojen karkailu. Alma loikkasi laitumen langoista yli eikä antanut mulle kiinni.

Tunti oli oikeastaan vaan pidennetty alkuverkka. Julion kunto oli tainnut jäädä 3(?) viikon lomalle, sillä tunnin jälkeen hepo oli aivan hikinen. Päässäkin oli vaahtoa ja koulusatulan vyön rei'istä tuli vaahtoa. Käyttäytyi asiallisesti myös pestessä.


Poset tunnin jälkeen.




















Ongelmia:
hepo kulkee pää taivaissa

Parannusta:
ei ollut 100 % ajasta pää korkeuksissa
muuten toimi perushyvin
taluttui hyvin
liikkui pohkeista eteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora