maanantai 2. heinäkuuta 2012

Leirin eka päivä pelkkää Juliota


Iltapäivän tunnille oli samat ryhmäjaot mutta meidän poppoo ratsasti ensin. Hevoset saatiin itse toivoa annetuista vaihtoehdoista. Halusin jatkaa Julion kanssa. Meitä oli siis 5. Taas mentiin maneesissa. Ulkona oli edelleen lämmintä mutta vaihtelevaa.

Näin vedetään ratsu linkkuun.
Tämän tunnin aiheena oli puomeja ja kavaletteja. Vähän askelpituuden säätelyä ja ponnistuspaikkojen katsomista. Julio tuntui heti alkuun helpommalta. Keksin vihdoin miten sen saa ratsastettua pyöreämmäksi. Sisäohjalla taivutetaan kaula mutkalle, päästetään ulkoa. Siinä hepo myötää. Sitten otetaan ulko-ohja takaisin tuntumalle, suoristetaan kaula ja toivotaan parasta. Ja pohkeita piti myös käyttää.












Ravipuomit suoralla selällä (taidan keventää).
Alkuun mentiin verkassa väistöjä, pysäytyksiä ja peruutuksia. Toimi ihan ok. Sitten mentiin tehtävänä väistöä käynnissä ja ravipuomit kevyessä istunnassa. Eipä siinäkään kummempaa. Tuntui vaan että tehtävät seurasi toisiaan kovin äkkiä. Sitä kumpaankin suuntaan. Sitten istuttiin ravipuomeja harjoitusravissa. Osa puomeista nostettiin toisesta päästä kavaleteiksi. Se oli meidän tunnin hankalin kohta. Ravin piti olla sangen lyhyttä mutta terävää jotta siitä olisi selviytynyt. Mentiin joko liian lujaa tai liian löysästi, jolloin hepo kompuroi ja meinasi kahdesti mennä turvalleen. Ravipuomeihin yhdistettiin laukannosto ja piti sihdata neljälle laukkapuomille. Ensin tultiin alkuun laukka, sitten ravi. Myöhemmin toisinpäin. Meillä ei oikeen askeleet meinanneet passata laukkapuomeille. Yllättävän isoa laukkaa piti puomeilla kuitenkin mennä. Tässä vähän haittasi kun opelle kelpasi vähän huonompikin suoritus. Ite olisin kaivannut enemmän piiskausta.


Lisää ravipuomeja. Näkyykö selässä notkoja?
Puomien jälkeen hypättiin 17 metrin kavaletteja. 5 tai 6 laukkaa piti ensin saada mutta pyyntö vaihtui kuudeksi. Alku meni ihan ok. Välillä Julio toki kyttäsi kavaletteja ja jos pohkeet ei olleet kunnolla kiinni niin saattoi melkein pysähtyä eteen. Sitten rupesi menemään aika vahvasti sinnepäin. Perään lisättiin kolmas kavaletti, sattumanvaraiselle välille. Meille se olisi ollut 4,5 laukan väli. Mentiin sekä neljällä että viidellä. Alkukin rupesi tökkimään. Tulin kertaalleen viidellä ja jälkimmäinenkin väli ainakin kertaalleen viidellä. Ponnistuspaikat rupesivat olemaan missä sattuu ja askelmäärä ei ollut minun valitsemani. Taas tämä lempitehtäväni ja mokailen. Halusin loppuun tulla vielä 5 ja 4. Tultiin sitten 4 ja ahdas 4. Pah. Siihen lopetettiin vaikka olisin kaivannut vielä piiskausta.

Lähikuva lennosta.
Loppuraveissa Julio pyöristyi hyvin. En silti osaa sanoa että työskentelikö se oikein vai oli vain kaula linkussa. Tämä oli ainakin ratsulle huomattavasti kevyempi tunti kuin eka. Oli hikinen vain satulan ja suitsien alta.









Ongelmia:
Julio oli löysä
ratsastin omasta mielestäni huonosti
kyttäsi vähän kavaletteja
meinasi mennä pari kertaa nenälleen

Parannusta:
ei kieltänyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora