keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Istunta olikin ikävää


Keskiviikon jälkimmäinen tunti oli kummallakin ryhmällä istuntaa. Oltiin taas ekana porukkana kuten aamullakin. Nasu yllätti harjatessa koollaan. Kuvittelin että se on hitusen päälle 160 mutta taisikin olla n. 170 cm. Tallissa oli ihan nätisti, talutettaessa vähän turpaili. Ei pysynyt omalla alueellaan mutta itestä tuntui enemmän että se olisi kaivannut kainaloon.

Kentällä hepo oli vähän hidas. Koska aiheena oli istuntaa niin pahempia hepanhinkutuksia ei ollut. Nasu kulki melko pitkänä koko tunnin. Olisi pitänyt pohkeilla ratsastaa heppaa enempi pakettiin. Eipä uskoisi rauhallisuuden perusteella että heppa on puoliksi englantilainen täysverinen.

Nasu jolkottelee menemään puolipitkällä ohjalla.
Alkutunnista tehtiin kaikenlaista kummallisuutta. Ihan alkuun venyteltiin kyydissä heiluttelemalla jalkoja eteen, taakse ja sivulle. Kuvittelin että menee ihan hyvin kunnes selvisi että ylävartalo pitäisi pitää paikallaan, hupsis.  Sitten noustiin jalustimille seisomaan ravissa. Olisi pitänyt pysyä tikkusuorassa. Itellä siitä ei tullut mitään ja kenotin. Ope käski pitää harjasta kiinni mutta milläs pidät kun hepo kulki kaula matalana enkä ylettynyt sinne asti. Pidin sitten välillä satulan etukaaresta. Oikea konsti olisi kai ollut siirtää jalkoja eteen tai taa painopisteen alle mutta enpä sitä tuossa tajunnut eikä opekaan auttanut. Lantion siirtelyä oli joku muu hoksannut avuksi. Ite vaan kiukkuilin kun ei onnistu.


Tässä yritetään varmaan olla suorana. Näyttääkö siltä että ylettyisin
pitämään harjasta kiinni? Satulaan asti yletyin. Näen etukenon.


Sitten tehtiin käsillä lypsyliikettä. Taas pohdin että mitä järkeä tässä on. Myöhemmin ope selvensi että auttaa pitämään kädet paremmin oikeilla paikoillaan. En kyllä huomannut mitään eroa. Jaloistani taisi tulla monesti sanomista että jalat alas. Välillä päästin koivet suosiolla pois jalustimista. Sitten heilutettiin häntää ravissa eli pyöritettiin pyllyä. Sen jälkeen piti istua satulaan hännän päälle. En saanut valaistumisia vaan keljutti.

Istuntatunnilla istunnan pitäisi parantua?

Kun ravailun välissä käveltiin pitkin ohjin ja samalla venyteltiin käsiä ylös niin meille meinasi tulla vahinko. Nasu heilautti luultavasti paarman takia päätään niin että ohjat lensi pois kaulalta. Sitten hepo astui ohjien päälle, hätääntyi ja lähti peruuttamaan. Kuski oli ihan kuutamolla että mitä tapahtuu. Onneksi ratsu rauhottui ja saatiin ohjat takaisin kaulalle. Nasulla on vetopaniikki eikä se varmasti tuollaisissa tilanteissa auta.

Sitten nostettiin jalustimet ylös. Osaa juoksutettiin liinassa käynti-ravisiirtymiä istunnalla ja me tehtiin niitä ensin hetki itsenäisesti ilman liinaa. Sinnepäin meni. Kommenttia tuli että varpaat alas ja taas ihmettelin että miksi kummassa. Liinassa en saanut Nasua istunnalla raviin. Mutta kun siihen lisäsi länkkätyylisen ohjien noston ylöspäin ääniavulla vahvistettuna niin sitten hiljensi. Raviinkaan ei päästy istunnalla pukkaamalla vaan vaati pohkeita.

Laukkaa ratsastettiin sitten isoilla ympyröillä sisäkäsi ilmassa. Jalustimet edelleen kaulalla. Tässäkään en huomannut mitään eroa istuntaan. Totuus taitaa olla se, etten keskity siihen miten istun ja miltä se tuntuu. Siksi en huomaa eroja. Yritin länkkätyyliin hidastaa laukasta ravillekin ohjat yhdessä kädessä. Vaan ravipa oli sitten niin pomputtavaa ettei siellä meinannut pysyä kyydissä.

Tämä oli omasta mielestäni leirin ikävin tunti. Yleensä istunta on ihan mukavaa mutta nyt en tajunnut ohjeita, turhauduin, enkä sitten osannut korjata. Taisi mennä vain huonompaan suuntaan, ainakin kuvista päätelleen. Lisäksi Nasun koulusatula hiersi ikävästi vasempaan polveen. Enkä ollut ainoa, joka tämän huomasi.

Tunnin jälkeen Nasun jalat piti viilentää letkuissa 20 min pesupaikalla. Yllättävän nätisti seisoi siinä tällä kertaa vaikka välillä sai metkuteltua itsensä irti. Vetopaniikin takia Nasua ei saanut laittaa kiinni kuin toiselta puolelta. Päivää tai paria myöhemmin Nasu kyllä esitti miten käyttäytyä huonosti pesarilla: heilutella päätä ja hyöriä.

Ongelmia:
hidas ratsu
en tajunnut ohjeita, en saanut korjattua ja turhauduin
käsistä ei tullut sanomista ja ne olikin miten sattuu
satula hiersi vasenta polvea

Parannusta:
hepo pysyi laukassa
pysyin kyydissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora