lauantai 7. heinäkuuta 2012

Koulukisadebyytti Hassella


Leirin jälkeen hevostelut ja samalla myös kisailut jatkui heti seuraavana päivänä. Luvassa seurakoulukisat Aaltokankaalla. Ja minä tietysti innokkaana kahdella ratsulla liikkeellä. Ekana oli tämä vähän ex temporempi valinta eli he C, harrasteluokan kouluohjelma 2009 (pdf) Hassella. Ohjelmaa en ehtinyt oikein missään välissä opetella etukäteen. Niinpä tankkasin sitä samalla kun Ella teki Hasselle pikasykeröitä. Pelkät ponnarinutturat ilman letitystä siis (9 kpl). Onneksi ohjelma oli tosi lyhyt.

Hasse oli valmiiksi märkä ennen satulointia. Kisahuopa alle ja satulointi meni helposti. Verkka oli maneesissa, kisat kentällä. Maneesissa oli munkin mielestäni kuumahko, veikkaisin siis vähintään +30. Luovuin ajatuksesta laittaa kisatakki. Eihän seurakisoissa edes tarvitse pukeutua vimpan päälle. Ite olin hyytynyt mutta Hasse toimi hyvin. Pyöristyi helposti heti kun otin ohjat käteen ja oli muutenkin kuuliainen. Ei tehty mitään erikoista, kaikki askellajit ja siirtymiä.

Pihalla Hasse vähän kyttäili. Kentällekään ei ois halunnut mennä. Onneksi päästiin kaverin vanavedessä portista. Vielä kentälläkin hepo oli kuuliainen ja kiva. Kunnes päästiin aitoihin. Siellä taidettiin jännittyä kummatkin ja pyöreys oli tiessään. En tiedä montakohan koulukisaa pitäisi käydä että ite pysyy radalla rentona.

Raipan sai pitää enkä sitten laittanut kannuksia. Rata oli tosi lyhyt ja itelleni ensimmäinen, jossa ei ollut alkutervehdystä. Hasse oli siis aika jännittynyt ja itekin vähän tönkkönä kyydissä. Hepo oli kuitenkin edelleen kuuliainen. Laukat nousi pisteissä ja myös raville päästiin tarkasti takaisin. Laukoista tulikin seiskat. Pahin moka oli ravista käyntiin tipautus paria metriä liian aikaisin. Ei rankaistu nelosella vaan vitonen tuli.

Numeroita tuli kaikkiaan vitosesta seiskaan, alakerrassa oli 5,5 - 6,5. Askellajeista 6,5 ja lennokkuudesta 5,5. Tällä jännittyneellä suorituksella kuitenkin 59,375 % eli ihan tyytyväinen saa olla. Tosin tuomari oli avokätisellä päällä ja tällä tuloksella oltiin jaetulla 11. sijalla 13 kisaajasta. Jos oltaisiin oltu virkeämpiä niin oltaisiin pystytty parempaankin.

Loppukäynnit halusin käydä vielä maneesissa kävelemässä. Hasse oli sitä mieltä että nyt riitti eikä maneesiin enää halunnut vaan rupesi niskuroimaan. Peruutti, liirasi sivuun ja etusetkin nousi vähän maasta. Päätin tulla alas selästä ja taluttaa maneesiin ennen ku on kavionjäljet jonkun konepellillä. Muuten olisin voinut tyytyä taluttamaan mutta nyt nousin maneesissa vielä kyytiin kävelemään hetkeksi. Siellä ei ollut mitään ongelmaa.

Kisaleffa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora