maanantai 23. heinäkuuta 2012

Alkuverkat maastossa ja kentällä siirtymiä


Vähän lyhyellä varotusajalla päädyin tänään Easylle. Tarkotus oli mennä aiemmin päivällä mutta jumahdin taas kotiin. Säätiedotus lupasi pilvistä ja kuivaa, joten vähän harmitti kun rupesi tihuttamaan kun pääsin kotoa pihalle. Kastuin sitten jo menomatkalla. Onneksi sade väistyi ja sain ratsastaa enempää kastumatta.

Talli oli kerrankin ihan autio. Pistin töpinäksi ja olinkin ennätysnopeasti valmiina. Easy yllätti iloisesti ja sain satuloitua ilman yhtään luimimista. Ei ole kovin monesti vielä onnistunut. Otin tietoisen riskin ja jätin hevosen karsinaan ovi auki siksi aikaa että sammutan tallista valot. Hepo käytti tilaisuuden hyväkseen ja poistui pihalle ruohoille. Antoi kuitenkin hyvin kiinni.

Alkuverkat käytiin maastossa. Lenkillinen ensin käyntiä, sitten ravia ja laukkaa. Taas oli enempi tahmeaa kuin reipasta. Laukassa ei yhtään kiihdytellyt. Annoin kuitenkin mennä omaa vauhtia, löysältä tuntui mutta pysyi laukassa. Pientä kiihdyttelyä tuli kun ohitettiin pelottavia maastoesteitä. Ensin jäkitystä ennen niitä ja sitten vauhdilla kauas kun oltiin päästy ohi. Ravilla mentiin takas kentälle ja jatkettiin samantien hommia.

Tänään tein taas yhtä lempiharjoituksistani eli siirtymiä. Oltiin keskiympyrällä, ensin oikeaan kierrokseen. Hitusen oli taistelua alkuun mutta yllättävän nopeasti tasottui. Päästiin matelukäynnistäkin eroon. Suht tasasta oli muuten mutta käynnistä ja laukasta raville siirryttäessä turpa nousi. Vasen kierros oli helpompi, joten sitä ei niin kauaa tahkottu. Kun tuntui hyvältä niin ravailin vielä loppuravitkin suoraan perään. Nyt oli taas aavistuksen parempi kuin eilen. Turpa ei noussut niin pahasti vasemmasta oikeaan kierrokseen vaihdettaessa.

Tänään oli vähän lyhyempi treeni. Mutta pysyinpä aikataulussani.

Ongelmia:
alkuun tuli aika tahmeaa käyntiä
hitusen taistelua alkuun
maastossakin vähän löysä

Parannusta:
reippaus löytyi
siirtymät parani tosi nopeasti
tasottui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora