sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kevyt maastolenkki kolmisin, vähän uusia reittejä


Tänään piti mennä hyvissä ajoin tallille. Olin jo yhden aikoihin lähistöllä mutta sopivan seuran löytyessä meni 3 tuntia löpistessä. Viiden jälkeen siis vasta Easyn luo ja siellä ensin karsinan siivous ja vähän odottelua että hepo saa syötyä. Tänään luvassa oli kevyt maastolenkki. Varustauduttiin ötökkämyrkyllä, korvahupulla ja turpaverkolla mutta silti ötökät haittasi. Omistaja lähti kävellen lenkkiseuraksi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan lähdettiin takalenkin kohdalta sivupolkua lenkkipolun yli ja katsomassa mimmosia uusia reittejä sieltä avautuu. Tämän päivän hevosenleikki oli leuanveto satulasta käsin. Ei tarvinnut monta senttiä nostaa. Metsässä oli märkää ja paljon hyttysiä. Kovin pitkään ei hermo kestänyt ötökkälaumaa vaan käännyttiin takaisin.

Takalenkillä otettiin pätkä ravia, piti testata kuinka hitaasti Easy osaa ravata ja maastossa päästiin 8,2 km/h vauhtiin. Sitten laukattiin. Välipätkä mentiin isoa ravia (20 km/h) ja sitten laukattiin takalenkki uudestaan. Vähän yllätti ettei Easy yrittänyt yhtään kiihdytellä. Annoin sen mennä tahtomaansa vauhtia (max 33 km/h). Sitten otettiin pätkä ravia ja halusin vielä nostaa oikeankin laukan. Rupesi olemaan jo melko nahkeaa hepalta eikä oikein laukka irronnut. Tiputteli raville. Laukattiin kuitenkin pätkä. Sitten käytiin kahlaamassa lammessa. Maastojuoksuseura (ilman hevosta) oli aikapäiviä ennen meitä lammella, maratoonariainesta.

Loppumatkasta käveltiin vielä kattomassa maastoesteitä. Ylitettiin myös yksi kääpiöeste käynnissä pitkin ohjin. Ja hyvin minit mäkitreenit. Heppa hikosi kaulasta ja korvista. Lämmintä oli kuitenkin reilu parikymmentä ja aurinkoista. Huomenna hepo saa sitten ansaitun vapaan.

Ongelmia:
ötökät söi
iso kivi oli vähän pelottava

Parannusta:
käyttäytyi perusfiksusti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora