keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ensimmäistä (ja toista) kertaa ravurisuokilla


Teoriatunnin aiheeksi toivottiin ohjasajoa. Katottiin aiheesta ensin ruotsinkielinen VHS-leffa. Käytännön treenit otettiin ihan oikeiden ravureiden ja kärryjen kanssa. Koekaniineksi meille pääsi Linta ja Bertta, sh-tammat jotka ammatikseen on ravureita.

Ravimies meille opasti valjastuksen salat. Bertta sai päälleen pikalukkovaljaat ja yhden hengen kärryt. Linta valjastettiin perinteiseen tyyliin kieputtelemalla solkia (tämän verran ratsuihminen siitä ymmärsi). Kärryssä oli paikat kahdelle. Toisin kuin 2 vuotta sitten, nyt ajettiin vain pikkulenkkiä tallin ympäri.

Ensin turvallisesti kahden hengen kärryihin Lintan perään. Ekan kierroksen olin kyytiläisenä, toisen pidin ohjia. Aika automaattiohjauksella hepo kuitenkin oli. Hyvin totteli ja osasin kääntää kolhimatta talon seiniä.

Turvallisesti kahden hengen kärryissä Lintan kyydissä letkan perällä.

Pienen jonotuksen jälkeen pääsin myös Bertan kyytiin johtamaan letkaa. Mentiin ihan maltilla, Linta kirjaimellisesti ihan niskassa kiinni. Pohdin että ois ikävää jos se purisi. Kaasu ja jarru toimi, samoin ohjaus. Kaksi kierrosta tallin ympäri. Vähän laimeampaahan tämä oli kuin edelliskerran ravilenkki metsässä. Kiva olisi mennä kunnon vauhtiakin.

Bertta näyttää tykkäävän.

Hevoseltani katosi toinen korva.

Koko letka.

Joku läähättää niskassani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora