perjantai 27. heinäkuuta 2012

Siirtymiä vähän jännittyneellä Hassella


Tänään tuntia ei pitänytkään viime perjantain sijainen vaan tallin uusin ope, jonka opetuksessa olin nyt siis toista kertaa. Ratsuna taas toiveratsuni (jota en siis ole toivonut) Hasse. Aiheen sain tällä kertaa päättää. Pienen pohtimisen jälkeen päädyin siirtymiin. Ratsukoita tunnilla oli mukavasti vain 4. Sateiden takia (hiekka on liikkunut ja pettää reunoilta) ratsastettiin nyt useampi metri uran sisäpuolella.

Tarhasta hakiessa Hasse hörisi. Tiesi varmaan päiväkaurojen odottavan. Karsinassa käyttäytyi moitteettomasti. Tänään oli aika ottaa kannukset uusintatestiin. Nyt sujui ihan hyvin.

Alkuverkassa jo huomasin että Hasse ei ollut ihan helpoimmalla päällään. Olisi varmaan pitänyt jämyillä enemmän heti alkuun. Vasen pohje ei tainnut olla kunnolla läpi, sillä koko tunnin tuntui että vedän vasemmasta ohjasta ihan liikaa. Alkuraveissa ratsastettiin temmonmuutoksia. Itelle tuli sanomista että pidä ohjat tuntumalla, aseta ja taivuta kunnolla ja sisäpohje läpi. Ei saa antaa poikittaa ulos eli ulkopohje myös tuntumalla.

Siirtymät tehtiin ympyröillä. Alkuun tuli pieni teoria miksi kannattaa tehdä ympyrällä mutten tainnut kuunnella kovin tarkkaan. Meidän ympyrällä oli 2 heppaa. Aika itsenäisesti saatiin tehdä siirtymiä ravista käyntiin ja takas. Ope katsoi kerrallaan aina yhtä ratsukkoa. Ravi oli meille aika hankalaa eikä Hasse halunnut myödätä. Vähän piti taistella. Seuraavaksi siirryttiin ravista seis ja takas raviin. Nämä meni vielä vähän huonommin. Jotain teen väärin kun istunnasta ei hidastanut ja kun jouduin vetämään ohjista niin jokaikinen kerta turpa nousi ylös. Välissä yritin pysähdyksissä houkutella heppaa takas pyöreämmäksi. Ei taidettu kyllä takas ravillekaan päästä nätisti. Yllättävän kovasti piti pyytää ja lähti vähän laiskasti.

Sitten oli laukka-ravi -siirtymien vuoro. Hasse nosti laukat hyvin ja laukkasi rauhallisesti. Ei tosin laukassakaan kovin pyöreä ollut. Pahinta oli ravipätkät. Hidastin laukkaa ennen siirtymiä ja tuntui että paremmin ois irronnutkin lyhyttä laukkaa kuin ravia. Ravi oli sitten pää ylhäällä kaahotusta, jota joutu volteilla ottamaan useamman kierroksen takas jos halusi sen hallintaan. Monesti sitten vähän oikasin ja tyydyin siihen että se kuuntelee ja nostin uuden laukan. Mutta plussat hepalle taas että oli rauhallinen. Parhaimmat hetket laukassa tuli kun muistin rentoutua ja sain sillon erilailla istuttua hepan ympärille.

Loppuraveissa pysyttiin ravissa (ei poukkoillut laukkaan) mutta aikamoista kaahotusta oli taas tänään laukkojen jälkeen. Edelleen tuntui että joudun vetämään vasemmalta enemmän. Hitusen sain lopuksi venyttämään alas. Monta yritystä meni siihen kun Hassen keskittyminen herpaantui ja nousi pois tuntumalta.

Tämän tunnin perusteella tuli semmonen olo että Hassella ois kiva mennä itsenäisesti niin sais hinkutella vaikeita asioita omassa rauhassa just niin kauan että rupeaa sujumaan. Vois siinä joku tietenkin olla kommentoimassakin. Nyt tuntuu että omasta keskittymisestä osa menee muiden väistelyyn, pohtimiseen että montakohan yritystä ehtii vielä ottaa ja siihen että toista kierrosta pitäisi työstää enemmän tai mennä pätkä käynnissä muttei kehtaa sooloilla.

Ongelmia:
ravi oli tänään vähän vaikeaa
en saanut siirtymiä istunnalla
vasen kierros oli vaikeampi

Parannusta:
kun rentouduin istumaan niin parani
ope antoi mielestäni hyviä täsmäneuvoja

Suvi kuvasi pätkiä meidän lopputunnista, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora