tiistai 17. heinäkuuta 2012

Yrityksiä kouluratsastaa mörköjen vaaniessa kentän takalaidalla


Easyn kanssa meillä oli kouluviikko. Toiveena oli harjoitella omistajan tulevan kouluradan juttuja tai sitten väistöjä. Ajattelin mennä väistö/vastalaukkatreenin. Easy oli tänään kuitenkin tahmea, nahkea, pois avuilta ja säikkyi kentän toista päätä, joten keskityttiin perusjuttuihin. Pitää vielä mainita että satulan selkään nosto aiheuttaa yllättävän vähän protestia nykyään. Kiukkua tuli kyllä huovan kiinnityksestä, vyön kiristyksestä ja suitsimisesta.

Aurinko paistoi edelleen mutta oli tuulista. Käynnissä meno oli epätasaista ja hidasta. Ensimmäinen homma oli saada ratsu kuolaintuelle ja jotenkin oikeinpäin. Kentän takapäässä oli tänään mitä lie mörköjä kun pari kertaa hepo yritti ottaa lähdöt. Joka kerta toiseen päätyyn saaminen oli puskemista. Easy olisi mieluusti jättänyt 20 metriä hajurakoa. En tiedä varjoaanko se säikkyi vai mitä. Koko tunnin ratsun keskittyminen herpaantui tuossa päädyssä.

Alkuverkassa mentiin hitusen käyntiväistöjä, pätkät avoa kumpaankin suuntaan. Raviympyröitä ja voltteja, vähän takaosan väistätystä ja sitten pätkät laukkaa pääosin ympyröillä. Pikkusen virkistyi meno. Kovin ihmeellisiä ei tänään tehty. Temponmuutoksia ravissa ja laukassa. Ravissakin sai aika pitkään neuvotella tasaisesta kuolaintuesta ja jonkinlaisesta pyöristymisestä. Asetukset tulivat sen jälkeen yllättävän hyvin. Laukassa keskityin nostoihin ja hain varsinkin oikeassa kierroksessa asetusta. Laukassakin tehtiin temponmuutoksia.

Meidän keskiraviyritelmät lähti jotenkuten mutta kun muistelin miltä Hassen kyydissä tuntui niin aika vaatimatonta oli. Pyysin lisää vauhtia ja meinasi mennä kipitykseksi. Kun pyysin vielä lisää niin tuli pari laukkarikkoa. Vähän parani mutta ratsun oma takamoottori ei kunnolla syttynyt.

Tehtiin myös siirtymiä, eniten käynnin ja ravin välillä. Turpa nousi siirtymissä ja yritin saada sitä vähän tasottumaan. Mentiinpä yksi peruutuskin. Ite en jaksanut tänään tuntikausia vääntää. Tunnissa meno muuttui kelvolliseksi ja jätin loppuravien jälkeen siihen. Vähän venytti alas mutta säännöllisesti hermostui, pää nousi ja jäi edestä tyhjäksi.

Ongelmia:
tänään oli taas vaikea päivä
laiskahko, epätasainen ratsu
kentän takapääty pelotti heppaa

Parannusta:
parani loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora