torstai 12. heinäkuuta 2012

Takaosakäännöksiä korvaustunnilla Easylla


Silvanon jäljiltä kädet oli aika muussia ja vielä oli koulutunti Easylla edessä. Sillä en ollutkaan mennyt nyt juhannuksen jälkeen. Omistaja oli harjannut hepan valmiiksi, joten itelle jäi vain varustaminen. Kerrankin oltiin hyvissä ajoin liikkeellä.

Olin buukannut meille koulutunnin korvaamaan viimeviikon omaa tuntia. Oltiin kentällä ja ratsukoita oli tunnilla 6. Aurinko paistoi ja lämmintä oli ehkä +18. Päivän aiheena oli takaosakäännökset eli käännökset takaosan ympäri. Alkuverkassa ravattiin loivat kiemurat kummallekin pitkälle sivulle. Hepo piti pitää suorana, vain asetus sallittiin. Päätyihin tehtiin voltit. Easy oli taas Easyksi tasainen mutta alkuun kyllä heilutteli päätään ja vastusteli ohjasotteita. Ravi meni ok eikä siitä tullut pahemmin sanomista.

Alkuun mentiin laukassa vain kiemurat. Pitkän sivun alusta laukka ja kiemura laukassa. Se onnistui vielä hyvin eikä tullut yhtään vaihtoa. Hepo oli ehkä aavistuksen liikaa mutkalla laukan suuntaan ja meni hitusen lujaa. Mutta hiljensi kuitenkin istunnalla raviin. Tämä kummassakin kierroksessa.

Väliin oli taas teoriapläjäys että ratsu pidetään suorana ja millä avuilla käännöksiä tehdään. Käännöksiä tehtiin käynnissä. Reitti jäi vähän epäselväksi mutta hyörittiin sitten omalla kuviolla pitkän sivun suuntaisesti. Muut pyöri muihinkin suuntiin. Käännökset meni ihan ok. En huomannut hirveitä puolieroja. Sai johtaa näin treenitilanteessa ihan kunnolla. Välillä käveli hitusen turhan lujaa ja taisi käännöksiin vähän liikaa tyssäystä ja muutama takajalkojen ristiaskelkin tulla. Ei ollut peiliä ja videokamerastakin loppui akku. Paljon kai olisi ollut vielä viilattavaa mutten tiennyt että mitä vaan olin tyytyväinen. Kumpaankin suuntaan tuli noottia asetuksen puutteesta. Ohje oli että ravistele sisäohjalla. Muuten meinasi mennä vaan kaula mutkalle.

Takaosakäännösten välissä mentiin useampi kierros vastalaukkaa. Tänään ei valitettavasti kumpikaan kierros oikein toiminut vaan tuli paljon rikkoja. Ope käski pitää heppa paremmin paketissa ja lyhentämään laukkaa. Piti myös kääntää aiemmin ja tasaisemmin sekä pitää ratsu suorempana. Kun annoin jolkottaa mutkalla ulos niin laukka säilyi. Suorempana oli hirmuisesti vaikeampaa. Ulkojalka pitää laukan yllä oli ohje ja loppuun saatiin puhdas kierros.

Loppuraveissa hepo oli taas vähän tasaisempi. Tämän päivän ongelmat oli että hepo painuu ehkä liiankin alas ja nykii kuskia etukenoon. Eikä ratsun oma moottori ollut oikein terässä. Kyllähän se liikkui muttei voi sanoa että reippaasti. Eipähän ainakaan juossut alta.

Takaisin omalle tallille käveltiin pitkin ohjin. Ei pelottanut edes ruohonleikkuri. Huomenna jatkuu.

Ongelmia:
vastalaukka ei säilynyt kumpaankaan suuntaan
asetukset oli vähän hukassa
eteen-alas -venytys ei taas meinannut onnistua
video kavaltaa että istuin vinossa

Parannusta:
takaosakäännökset meni kai ihan ok
ihanan kevyt edestä Silvanoon verrattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora