tiistai 24. heinäkuuta 2012

Itsenäisiä temponmuutoksia ja loppukäynnit maastossa seuran kanssa


Siinä missä Easylla oli eilen hyvä päivä niin tänään ei ollut. Harjaaminen oli ikävää, oikeastaan minäkin olin koko ajan väärässä paikassa. Satulointi oli vielä ikävämpää, suitsimisesta puhumattakaan. Kentälle kuitenkin päästiin. Maastoseuraa ei löytynyt niin ajattelin hinkuttaa kentällä ja käydä loppuverkat maastossa.

Ennen kun kunnolla alotettiin niin pitkin ohjin houkuttelin hepan kentän toiseen päätyyn. Kun kiersi kaukaa niin käänsin aina lyhyen sivun jälkeen päätyä kohti. Mentiinköhän neljä vai viisi eestaaspätkää kunnes oltiin oikeasti siellä uralla asti. Käynti oli alkuun taas aika tahmaista. Ravissa tein temponmuutoksia. Ensin ei meinannut ravi noustakaan, komensin aika napakasti ja sitten ei tarvinnut raahustuksesta enää myöhemmin sanoa. Taas takaosa yritti välillä sisälle mutta väistätin sitä sitten ulos. Reipas ravi ei lähtenyt ihan ratsun sydämestä, jonkinlaista lisävauhtia kuitenkin saatiin. Ravin lyhentäminen taas meinasi mennä löysäksi.

Laukkaa työstettiin oikeassa kierroksessa pidempään. Siinä oli alkuun taas hakemista asetuksen ja pyöreyden kanssa. Mentiin ympyrällä. Hyvin hepo tasottui ja saatiin säätövaraakin. Reipas laukka irtosi ihan hyvin, jarrutteluun meni tosin taas pari kierrosta. Mutta hepo hidasti istunnalla, ei tarvinnut pahemmin vetää. Ja pysyi hyvin rauhallisessa laukassa. Tein voltteja sisälle ja yritin pitää kädet vakaana. Sisäohjaa piti vähän heilutella että olisin saanut asetusta ja taivutusta sisään. Meinasi mennä suorin vartaloin. Vähän pään heiluttelua esiintyi.

Vasen kierros oli nopeampi. Hepo tarjosi ite rauhallisempaa vauhtia. Pyysin kuitenkin sekä eteen että takaisin. Taas kuunteli istuntaa. Voltteja tehtiin tähänkin kierrokseen. Kun pidin kädet ihan aloillaan niin oli päänsä kanssa rauhallisempi.

Maastoseuraa löytyi kuitenkin ja käytiin meidän loppukäynnit maastossa. Vähän kahlaamassa ja sitten pitkin ohjin takaisin. Kerrankin löytyi vielä reippaampikäyntinen lenkkiseura, Elsa. Easy meni nätisti kyttäilemättä kunnes ihan loppumatkasta hypähti laukalle. Keräsin ohjat ja ihmettelin moista. Jotain taisi takana pelästyä mutten tiedä mitä. Siinä vaiheessa Elsa meni edellä. Vielä minimäkitreenit ja tallilla hevosen huuhtelu.

Ongelmia:
kiukkuili tallissa

Parannusta:
temponmuutokset meni ihan ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora