perjantai 29. kesäkuuta 2012

Pyöristymistreeni Aksulla kisojen alle


Tänään meidän tunti oli taas yhdistetty vikan tunnin kanssa. Ratsukoita oli porukassa sitten 8. En ilahtunut kun luin listasta meneväni Aksulla. Olisin mieluummin ottanut taas Hassen. Vaikka hyvähän se on Aksulla mennä jos sillä viikon päästä olen kisoihin tuppautumassa. Ajattelin että työlästä ja vaivalloista menoa luvassa. Karsinassa oli nätisti, suitsia laittaessa yritti vähän nostaa päätä.

Kelinä oli aurinkoinen +16 ja oltiin pihalla. Tänään tuli lyhythihaisessa kuuma. Alkuun tuli teoriapätkä ennen kun alotettiin. Sen jälkeen ei paljoa huilailtukaan. Jakauduttiin kahdelle ympyrälle. Teemana oli saada hevonen pyöreäksi ja kulkemaan suorana, tarmokkaasti ja avuilla. Kun suorana meno onnistui niin sitten lähdettiin asettamaan sisälle. Jos arvelutti että kuinka paljon ulko-ohjasta pitää pitää niin suositeltiin kokeilemaan ulos asettamista. Alkuun Aksu oli vähän vänkyrä. Käyntipätkä meni siihen että sain sen polkemaan kunnolla ja olemaan suht suorana. Muutaman hetken myötäsi niskasta mutta muuten oli vähän raskaahko edestä.

Kovin pitkään ei käyntiä menty vaan siirryttiin harjotusraviin. Vasemmassa kierroksessa meinasi kädet krampata. Jotain sillon tekee väärin. Jatkettiin ympyrällä työstämistä. Itellä oli vähän hukassa että pitikö hevosta asettaa. Selästäni löytyi taas ylimääräinen notko, kuulemma kummallisessa paikassa. Osasin nyt kuitenkin korjata sen suoraksi. Kantapäät käskettiin alas ja lopettaa hiertäminen. Oikea kierros oli meille helpompi.

Laukkaa mentiin ensin oikeaan, sitten vasempaan kierrokseen edelleen ympyrällä. Alku oli hyvä, sitten meno salakavalasti lötsähti enkä edes ite huomannut. Yritin kyllä keskittyä. Vasempaan kierrokseen ei tullut pahemmin sanomista. Asetusta toivottiin syvemmäksi. Oikealle asetus olikin vähän hukassa.

Lopuksi ratsastettiin kevyessä ravissa kasia ympyröitä vaihtaen. Tarkoitus oli suoristaa keskellä kohti opea. Luulin että menee hyvin mutta asetus oikealle ei tullutkaan kunnolla vaan Aksu puski ja väisti. Vasemmalle vaihto onnistui sujuvasti.

Aksu oli edelleen hitusen raskas edestä. Meillä meni ihan kelvosti vaikkei yhtä ylitsevuotavia kehuja saatukaan kuin toiselta opelta. Aksulle vähän kouluratsumiinusta siitä, että se meni välillä kieli ulkona. Sivusta seurattuna Valmakin meni tosi nätisti. Omalla hepalla tämä avuille herättelu pitäisi kuulemma hoitaa joka ratsastuskerran aluksi n. 15 - 20 minuutissa.

Lopuksi oli vielä keskustelu siitä että mitä tarkoittaa jos näyttää siltä ettei tee mitään selässä. Oikeastihan siellä pitäisi jotain tehdä mutta hyvin eleettömästi. Jos ei mitään teekään ja näyttää siltä ettei tee mitään niin sillon mennään metsään.

Ongelmia:
hepo oli edelleen hitusen raskas edestä
itellä ei ole tarpeeksi kykyä huomata koska menee hyvin ja koska ei
laukasta raviin oli edelleen vähän valumista vaikka nyt keskityin siirtymiin
lopputunnista keksi säikkyä jotain ja otti sivuloikan ravissa

Parannusta:
suht helppoa oli kaikki
laukat nousi kummatkin oikein
ei menty harjotusravia niin vatsalihakset säästyi

Se oli nyt sit siinä. Seuraavan kerran ratsastankin LEIRILLÄ maanantaiaamuna :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora