perjantai 20. heinäkuuta 2012

Lempiheppa ja lempitehtävä, silti hankalaa


Tänään kuului etukäteen hyvin ristiriitaista tietoa että onko meillä koulua vai puomeja. Ratsukseni osui taas Hasse, olin hyvin mielissäni. Hepo oli tallissa tosi kiltisti. Varustauduin sitten koulutunnille ja laitoin ekaa kertaa testimielessä kannukset. Meillä olikin sitten puomeja. Tunnin piti muutaman kerran perjantaita ennenkin sijaistellut ope. Lämmintä oli n. +16 ja oltiin kentällä. Taas pölisi jonkun verran. Ratsukoita oli kivasti vain 5.

Hepo loksahti alkuun käynnissä helposti pyöreäksi mutta ravi olikin hankalampaa. Tänään oli taas kipityspäivä eikä malttanut kuunnella istuntaani. Kannukset eivät auttaneet puomeilla. Samoin kouluraippakin oli vähän turha. Myöhemmin teinkin lennosta vaihdon, kannukset pois ja esteraippa tilalle.

Alkuun mentiin vaan kolmea puomia ravilla suoraan yli. Puomien väli oli 17 m. Hasse alkuun vähän katseli puomeja ja hidasti juuri ennen. Ei päästy tasaisella ravilla yli vaan tuli miniaskelia ennen. Muutama kerta suoraan yli, sitten tehtiin keskimmäisen puomin yli voltti sisään harjoitusravissa. Vähän jännittynyttä menoa meillä oli. Samaa tehtiin toiseenkin suuntaan.

Laukkatehtävä alotettiin vasemmassa kierroksessa. Alku tuntui hankalalta. Ekalla kierroksella tuli puolikas askel ja ravia väliin. Seuraavalla onnistui 5 ja 5. Sitä seuraavalla tuli 5 ja 4, olisi varmaan viittä pitänyt saada. Laukkakin vipsui välillä vääräksi. Oikeaan kierrokseen tehtävät tuntuivat tänään menevän paremmin. Mentiin alkuun 6 ja 6 ja saatiin ne menemään ainakin kolmesti hyvin.

Vasen kierros jatkui taas hankalana ja heti alkuun ei askel sopinut, tuli ravia ja käänsin suosiolla takaisin alkuun. Taidettiin yrittää saada 6 ja 5. Ponnistukset puomeille tuli mistä sattuu enkä saanut alkuun lyhennettyä vaan tultiin 5 ja 5. Myöhemmin tuli askeleen sopimattomuutta myös keskimmäiselle puomille ja ravia siinä. Hasse vähän jännittyi ja laukassa ampaili. Lopulta 6 ja 5 onnistui. Eikä oikeastaan olisi edes tarvinnut pyytää eteen, jälkimmäinen väli meinasi käydä ahtaaksi.

Oikeaan lähdettiin sitten hakemaan 5 ja 6 laukkaa eli tehtävää hankaloitettiin. Paremmin meni taas tähän suuntaan. Ekalla kerralla laukka vaihtui välissä kun keskipuomin yli tuli iso loikka. Siksi jälkimmäisessä välissä oli aika paljon pidätettävää. Tokalla kerralla tuli keskenään hyvin erikokoisia askelia, vikasta puomista mentiin oikein miniaskeleella yli. Kolmannellakin yrityksellä laukka vaihtui. Joka kerta laukka pysyi kuitenkin yllä ja tuli vaaditut askelmäärät. Varmistelin tehtävällä aika paljon ja tulin hitaalla laukalla sisään. Siksi tuli aika pieni hyppy ekalle joka kerta. Neljäs yritys oli tyylikkäin.

Loppuraveissa Hasse ei kaahotellut muttei kyllä kovin rentokaan ollut. Hepo pääsi tunniksi talliin huilaamaan ennen Annen tuntia.

Ongelmia:
hepo oli tänään kiireinen ja levoton
ei mennyt yhtään niin hyvin kuin eilen

Parannusta:
askelmäärät meni ainakin sinnepäin

Niitä vähän paremmin menneitä pätkiä.
Anne kuvasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora