tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ekaa kertaa Millan kyytiin, voi ihanuutta


Tiistaina oli taas nätti keli. Koska kenttä saattoi olla vielä märkä niin pidettiin puomi/kavalettitunti maneesissa. Edellisen ryhmän menoa seuranneena varustauduin turvaliivillä. Hepat saatiin taas itse valita viidestä vaihtoehdosta: Julio, Ville, Tikru, Kike ja Milla. Pohdin että Tikru, Ville tai Milla vois olla kivoja. En halunnut koko leiriä mennä Juliolla. Haaveilin kuitenkin tammasta niin päädyin Millaan. Milla on n. 148 cm korkea suokki, syntynyt 1999. Tiesin että esteillä säpäkkä mutten sitä että pysyykö käsissä, onko jarruja ja kuinka raskas edestä. Jätin kannukset pois.

Tallissa oli muuten kiltisti mutta kun rupesin putsaamaan kavioita niin tamma protestiksi käytti hampaitaan kädessäni. Ei siis purrut mutta uhkasi. Onneksi löytyi apulainen pitämään heppaa sen ajan että sain kaviot putsattua.

Maneesissa tykästyin samantien. Pitkin ohjin oli herkkä istunnalle ja pohkeille. Käveli reippaasti ja kääntyi hyvin. Alkuraveissa oli hyvin toimiva. Kääntyi, hidasti ja kiihdytti. Tykkäsin. Pyöreänä ei kyllä kulkenut ja ope käski taivuttaa paremmin.

Tässä yritetään jotain työstää. Katse hevosen niskassa.
Alkuun tultiin ravipuomeja. Toiset puomit isossa ravissa kevyessä istunnassa ja toiset harjoitusravissa askelta lyhentäen. Sitten ensin harjoitusravipuomit, niiden jälkeen heti seis ja sitten kevyen istunnan puomit. Ope kaipasi vielä enemmän askeleen venytystä.

Tämän jälkeen tultiin 17 metrin väliä. Ensin puomiryppäinä, sitten pystyinä. 6 laukkaa mahtui mutta sai ottaa vähän kiinni. Viidelläkin päästiin hyvin. Ongelma oli taas väärät laukat tehtävän jälkeen. Milla taisi tykätä vasemmasta laukasta enemmän. Kun esteet nousi niin saatiin mekin tulla väli viidellä. Milla oli kivan helppo ja tasanen eikä kaahottanut yhtään kuten pelkäsin. Ponnistuspaikat osui pääosin hyvin ja olin ite suht tyytyväinen. Enemmän kättä mukaan taisi olla kommentti.



Ollaan niin nopeita ettei kameratkaan pysy vauhdissa. Ranteet kummasti mutkalla.
Toinen kuva tunnin okserilta.
Lopuksi tultiin vielä jumppasarjaa. Maapuomi, kaksi kavalettia innariväleillä, 1 laukka ja okseri. Tultiin vikana jotta ope sai katottua että tarviiko väliä muuttaa tälle tunnin ponille. Hyvin venyttiin. Vika este oli alkuun ristikko, sitten taakse tuli okserin takapuomi ja lopuksi kumpaakin nostettiin. Maksimissaan takapuomi oli lähes 80 cm. Milla meni varmasti ja kivan innokkaana mutta kuitenkin hyvin käsissä pysyen.


Ihanan säpäkkä tamma, joka tällä menolla taisi kiilata suosikikseni. Loppuraveissa poni ei paljoa pyöristynyt ja koulutunti sen kanssa olisikin saattanut olla tuskaisampi. Tunnin jälkeen jalat kylmättiin pesarilla ja laitettiin linimenttiä. Nyt oli nätisti.














Poset.



Ongelmia:
oli vähän jäykkä
oma myötääminen hypyissä
puski vähän sisäpohjetta vasten

Parannusta:
kaikesta mukisematta yli

Tyytyväisen näkönen kuski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora