tiistai 3. heinäkuuta 2012

Leirin neljäs tunti: Derillä kunnon koulukuvioita


Tiistain päivätunnilla oli aiheena koulua. Päästiin vihdoin kentälle. Aurinko paistoi ja kentän pohja oli oikein hyvänä. Oltiin maneesin päässä "keskineliöllä". Hepoista sai taas valita. Ville, Nasu, Julio, Tarmo ja Deri. Nasu vietiin ekana ja meniköhän Villekin. Ne olivat ne kiinnostavimmat Derin lisäksi. Päädyin siis nopealla päätöksellä Deriin. Derikin jäi edellisellä leirillä testaamatta. Vielä olisi kiva kokeilla ainakin Alma ja Tikru.

Deri on hyvin Julion näköinen ja oloinen ruuna, vaikka kuvittelen nimen perusteella tammaksi. Juliosta sen erottaa lyhyemmät takasukat. Kuvittelin Derinkin jotenkin hoikaksi mutta aika möhky sekin oli. Tallissa melko kiltti mutta välillä keksi vähän pyöriä tai kurotella päätään kattoon. Varsinkin jos olisi pitänyt rasvata turpaa.

Mentiin nyt jälkimmäisinä, kouluryhmä ratsasti ensin. Taas hyvin pitkälti sama sisältö kuin toisella ryhmällä. Me siis esteryhmän nimellä. Deri tuntui läpiratsastetulta, sillä pyöristyi lähes heti kun otin ohjat käteen. Kanssaratsastajien vinkit oli että hieman tahmea mutta toimii jos laittaa alusta asti töihin. En Deriä tahmeaksi sanoisi. Käynnissä liikkui hyvin, ravissa piti vähän komentaa mutta sen jälkeen tuli hienoa liikettä. Kannukset oli apuna. Ihan tasainen se ei ollut, ainakaan alkuun, mutta pyöristyi kuitenkin.

Katseet kevyesti vasemmalle.
Kanna kädet! 
Alkuun tehtiin kevyessä ravissa pääty-ympyrät ja pitkillä sivuilla mentiin harjotusravia. Pitkille sivuille piti tehdä siirtymät käyntiin. Meni ihan ok. Meille ei pahemmin sanomista tullut alkutunnista ja vähän ihmettelin. Pääty-ympyröillä tosin piti taivuttaa paremmin. Ihmettelin taas hieman kun omasta mielestäni taivutin jo hyvin. Vedin sitten heppaa enemmän linkkuun. Korjaavaa kommenttia ei tullut niin ehkä se linkku oli sitten se toivottu asia? Ulkolapa saattoi taas yrittää samalla karkuteille. Kurssikaverit ehdottivat myöhemmin että ehkä sillä tarkotettiin että taivuta paremmin rungosta, sisäpohkeella. Mutta eipä tullut selventäviä kommentteja tunnilla. Seuraavaksi jätettiin käynti pois ja ajateltiin ravin kokoamista. Kuvittelen että meni ihan hyvin, ainakin tuntui kivalta mutta kommenttia ei tullut.

Seuraavaksi lisättiin käyntiväistöt (oikeassa kierroksessa) vasemmalle. Sitten lisättiin väistön loppuun avoa. Ja sama ravissa. Käynnissä mentiin välillä perä edellä. Käsistä tuli vähän sanomista ja liian notkosta alaselästä. Käskettiin ajatella krokotiilin häntää. Tämän krokotiilin häntä on pystyssä enkä osaa ajatella sitä alas. Ihan hyvin taisi mennä raviväistöt ja avotkin. Lopuksi raviväistön jälkeen nostettiin laukka ja tultiin avo laukassa. Olin oikeaan kierrokseen lopulta hyvin tyytyväinen.

Kas näin otetaan etusilla ristiaskelia.                     
Vasemmassa kierroksessa alotettiin myös käyntiväistöllä. Jotenkin tipahdin kartalta, kuulin mutten keskittynyt. Pari kolme ekaa kierrosta meni haahuillessa. Tein avon väärin päin ja sitten taisin tehdä sulkua. Ajattele volttia sanoi ope niin volttini olisi tullut aitaanpäin. Laukannostokin siitä olisi onnistunut vastalaukkaan. Muutaman haparoinnin jälkeen vähän parani. Sitten piti lopuksi tulla vielä pelkkää avoa käynnissä, tehdä voltti, nostaa voltilla laukka ja jatkaa siitä avoa eteenpäin. Sinnepäin. Voltin jälkeen tuli pari raviaskelta ja tuli vähän rumia apuja (ulko-ohjasta vetämistä) kun hepo meinasi jatkaa toiselle voltille eikä eteenpäin. Missä oli sisäpohje?

Taas kädet seilaa alhaalla ja kaukana toisistaan.
Itsenäisesti tuolla toisella pitkällä sivulla menin sekä harjoitus- että kevyttä ravia ja testailin ravin kokoamista ja wannabe-keskiravia. Pitkä sivu tuolla kuviolla oli siihen vähän lyhyt. Deri oli yllättävän helppo ja tasainen. Nihkeimmin irtosi reipas laukka. Vaikka vähän usutinkin niin liikkui omasta mielestäni vasta siedettävästi normaalia vauhtia. Laukan kokoamisyrityksetkin päättyivät raville pudotuksiin ja valumisiin. Yksi ikävimpiä piirteitä hepassa oli kun pysähdyin niin se venytti turpansa pitkälle eteen. Muuten oli ihan tolkku. Tosin ajattelen että ehkä vähän tyhmä. Peruskiva mutta luonnetta puuttui. Se ei ole tamma.

Tunti oli kivan monipuolinen mutta kaipaisin edelleen lisää piiskausta. Vaikka meitä oli vain 5 niin ei ollut mielestäni kovin rankkaa. Taas illalla kaipasin kolmatta ratsastustuntia.

Ongelmia:
pysähdyksessä venytti turvan eteen
kuski oli lopuksi vähän hukassa
jalat nousee, käskettiin rennoiksi alas

Parannusta:
oli paljon helpompi kuin luulin
osaava hepo


Tunnin jälkeen hepo letkuissa kylmäyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora