perjantai 13. heinäkuuta 2012

Eilisen kertausta maneesissa


Perjantain (13. päivä) tunnille menin Easylla. Aihe oli eiliseltä tuttu takaosakäännökset. Satoi vettä niin oltiin maneesissa. Kastuin osin tosin jo mennessä kun käveltiin maaston kautta. Sadetakki onneksi suojasi vähän eikä ollut kovin kylmä, +20. Ratsukoita tunnilla oli 6. Annekin oli mukana. Hitusen ehdin verkata käynnissä ja ravissa oikeaan kierrokseen ennen kun ope tuli.

Alkuun harjoteltiin taas ratsun suorana pitämistä. Tehtiin ravissa loivat kiemurat pitkille sivuille ihan suorilla hevosilla, vain ulkopohkeella kääntäen. Se meni vielä suht ok. Kun samaa tultiin myöhemmin laukassa ja vaadittiin tarpeeksi rauhallista laukkaa ja suoraa hevosta niin meillä alkoi rikot jo siinä. Aika monta yritystä vaadittiin että pysyi vastalaukassa. Olisihan se lujempaa ja kaula mutkalla vastalaukannut. Muistelen että oikea kierros oli vaikeampi.

Takaosakäännöksiä tehtiin taas käynnissä. Ja taas sooloilin vähän omalla kuviolla. Tarkoitus oli vissiin kääntää aina turpa kentän keskustan kautta ympäri ja palata täyskaarrolla takaisin työstettävään kierrokseen. Minä taas seilasin uran sisällä niin että mahduin kääntämään samaan suuntaan "kummassakin kierroksessa". Hepo askelsi tänään paremmin kuin eilen. Nyt huomasin itekin pieniä viilattavia juttuja mutta pääsääntöisesti käännökset tuntuivat edelleen hyviltä. Tulikohan sanomista että käyntiä pitää lyhentää enemmän käännöksiin. En muista enää. Takajalat mielestäni polkivat alle, pysyivät paikallaan ja etuset astuivat hyvin ristiin. Taisimme päästä käännöksestä suoraankin eilistä paremmin. Tai sitten aika on kullannut muistot. Asetuksien kanssa oli edelleen ongelmia.

Eilisestä ohjelmasta jätettiin kentän (maneesin) ympäri vastalaukkaaminen välistä. Takaosakäännösten jälkeen olikin jo loppuravien aika. Muistelen että tässä vaiheessa hepo oli taas kivasti kuulolla ja sain tehtyä ravinsäätelyä ilman vastustelua hidastuksessa. Isompaa ravia irtosi hepan pysyessä pyöreänä. Tai sitten muistelen omiani.

Takaisin tallille mentiin taas sateisen maaston kautta kävellen.

Ongelmia:
hepo oli vähän omapäinen
ei kovin tasainen
nyt rikkoi jo loivilla kiemuroilla laukan
ei taidettu laukata myötälaukkaa juurikaan

Parannusta:
kaikki sinnepäin ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora