tiistai 25. kesäkuuta 2019

Paluu Frontsulla maastoesteille

Tiistaina menin taas Tiialle maastoestekurssille. Tänä vuonna 3 x 1,5 tuntia. Ensimmäiselle tunnille sain kolmen vuoden takaa tutun Frontsun. Humma tuotiin laitumelta tallille kun ajoin pihalle. Keli oli aurinkoinen/puolipilvinen ja lämmin. Kuskit (5 kpl) saivat taas alkulämmöt päälle esteiden kasauksella. Lehmät tuotiin metsästä kentälle sekä nostettiin 3 tukkia alapolulta piennarta pitkin kentälle.

Alkuverkassa Frontsu liikkui välillä nyökyssä muttei tuntunut olevan avuilla. Ei mennyt jalasta eteen. Verkkatehtävänä tehtiin kevyen istunnan harjoituksia ja ravista käyntiin siirtymiä lötköpötköjen väliin. Sitten samat lötköt laukassa sekä tukkikasaa. Muualla kevyessä istunnassa, esteistuntaan lähempänä estettä.

Tukkikasa vaihdettiin innariksi. Hypättiin myös kaksia kapeita renkaita 4 laukan välillä. Sekä erilaisia yhdistelmiä lehmällä, renkailla ja tukkikasalla. Ihan ok.

Vinohypyt renkaille.
©Sanna

GoPron laitoin päälle vasta kun poistuttiin kentältä. Ensin pikkukierros ympäri. Frontsu lähti kiihtymään kaarteissa eikä tullut pidätteistä kunnolla takaisin. Lopulta kun tuli niin nosti päätä taivaisiin.

Lehmät.
©Sanna

Toisella kierroksella tultiin pikkukierros alle ja perään kentällä tukkikasa ja vino linja. Poikittain olleet isot renkaat ja lehmä. Näppärästi neljällä laukalla. Vikalla kerralla kapeille renkaille tuli 5.

Kuvasta retusoitu lähes huomaamattomasti ope pois.
©Sanna

Myötäämisen kanssa oli edelleen ongelmia ja välillä tuntui että ohjat pääsevät hypyissä pitkiksi. Osasin kuitenkin pysyä itse pystympänä enkä retkunut kaulalle. Open inhorealistinen jälkikommentti oli ettei ollut niin paha kuin viimeksi. Hah!

Lopuksi tultiin vielä kierros toiseen suuntaan. Pieni ylöshyppy kentälle, hauta (johon tuli puomi päälle trakehneriksi), ristikko, renkaat, halkopino ja oikealle kohti vettä. Tässä peloteltiin (varoiteltiin) että Frontsu saattaa tuijotella, pyörähtää ympäri ja poistua paikalta. Ei se sinne halunnutkaan mennä vaan tuijotti luultavasti sianselkää. Pysyttiin kuitenkin laukassa ja hypättiin risueste sianselän vierestä. Sitten raville, lammen läpi takaisin ja siniset pikkutynnyrit. Lopetus vasemmalle ennen kenttää. Ja siinä oli.

Esteistä päästiin yli vaikka oli loppuun asti tunne ettei ratsu ole avuilla. Ei tehnyt mitään kovin tuhmaa, vähän säikkyi kuvaajia. Välillä tosiaan Frontsu nosti pidätteistä pään ylös. Ohje oli että kädet alas, älä vedä. Jotenkin menin kuitenkin niin puihin etten osannut toimia. Tunti oli kuitenkin ihan ok. Hepat pääsivät lopuksi takaisin laitumelle.

Ongelmia:
tuntui ettei ollut avuilla
yhä kiihtyi aitojen ulkopuolella ja tuijotteli yläkautta silmiin
en osannut olla kädellä tarpeeksi rento kun tuntui etteivät pidätteet mene läpi

Parannusta:
suht tasaista menoa
ei kieltoja

GoPro-kooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora