sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Salaisuus oli kunnon myötäys

Sunnuntaina oli kenttäkurssin toinen päivä. Aloitettiin tuntia myöhemmin, joten pitkästä aikaa sai nukkua päälle ysiin. Keli oli aurinkoinen mutta yöllä oli käynyt pakkasella. Kamalaa! Eikä kovin lämpimältä tuntunut päivälläkään vaikka mittari näytti n. +12°C. Ratsukoita tunnilla oli 4 ja halusin jatkaa Frontsun kanssa kuten alunperin oli kaavailtukin.










Esteet kasattiin jo eilen valmiiksi tätä päivää varten. Lisättiin renkaat ja kentällä oleva coffin käännettiin pitkän sivun suuntaiseksi. Vaaleanpunaiset palikat laitettiin keskelle kenttää ja toiseen kulmaan mökki.











Alkuverkassa Frontsu oli taas pitkä ja laiska. Yritin kovistella reippaammaksi ja liikkeelle. Päästiin kuitenkin jotenkuten kulmiin. Ohjattu verkka alkoi oikeassa kierroksessa taas ympyrällä kavaletista. Ohje oli tulla koottua laukkaa ja lyhentää hevosta. Meidän meno oli toivottoman löysää ja lähes pudotteli raviin. Aika pitkään saatiin ympyrällä pyöriä ennen kuin kelpasi. En muista tuliko jo tässä vai vasta seuraavalla tehtävällä hoksautus etten myötää tarpeeksi. Kunnon myötäämisellä homma helpottui huomattavasti eikä hepo enää vetänyt minua perässään etukenoon.







Alkutunnista hypättiin kentällä lisäksi eilinen ristikko-vesimatto-ristikko -coffin sekä 3 laukan suora linja kavaletilta pinkille. Mökki hypättiin ensin pelkästään suoralla linjalla, sitten viistolla linjalla coffinin eka (pystynä), pinkki ja mökki. Väleihin 3 askelta.



Sitten tultiin yksi kierros kentän ympäri. Pikkutukilla pois kentältä, 2 - 3 askelta haudalle, ehkä 5 tankille. Lyhyen sivun takana tynnyritukki, pitkällä sivulla harlekiini ja n. 20 metrin päässä renkaat. Aivan supersujuva kierros. Vääristä laukoista viis. Sekä hipaisusta, joka kaatoi renkaan. Kaikki paikat osui kohdilleen, myötäsin kunnolla ja mentiin yhdessä yli.



Tämän jälkeen olikin pitkän radan vuoro. Pikkuhyppy ylös kentälle, siitä heti kentän poikki pikkutukin yli pois, hauta ja tankki perään. Kentän ympäri eli tynnyritukki, harlekiini ja renkaat. Sitten oikealle mäki ylös eli A-este, halkopino ja tynnyrit. Lenkki ympäri eli toiset tynnyrit ja kaksi tukkipinoa. Hyppy ylös kentälle ja coffin, perään lävistäjällä vinohypyt toiseen suuntaan eli mökki, pinkki ja pysty. Hyppy alas ulos kentältä ja lenkki toiseen suuntaan (4 hyppyä), alamäessä veteen ja veden jälkeen vielä kentän ympäri (6 hyppyä). Kentälle loppui.



Pääosin aika sujuva rata. Hepo vähän jumitteli kun piti kentänkiertolenkiltä jatkaa ylämäkeen. Myötäykset auttoivat eikä kovin monta tököhyppyä juureen tullut. Tukkipinoilla taisi tulla, onneksi max 4 huonompaa paikkaa. Kentällä linjaus coffinille oli aika surkea ja tultiin ekalle ihan vinosti, päästiin kuitenkin yli. Alashyppy jännitti itseäni ja lähestyttiin siihen niin kiemuralla ja hidastellen että Frontsu tyssäsi. Uusi vauhti ja sitten päästiin alas. Toki siinä vielä meinattiin mennä kohti puuta mutta sain reitin suoristettua.



Heppa ei kiihdytellyt ja tynnyrihyppy alamäkeen tultiin suht rauhassa. Tiesin että sen jälkeen on jarruille käyttöä enkä tänään saanut ratsua raviin ennen vettä. Jättiloikalla sinne. Onneksi suoraan eteen ja oma tasapaino piti. Loppua kohti vähän kiihtyi ja välillä oltiin väärässä laukassa. Vika väli haudalta pikkutukille meni kahdella askeleella takaisinpäin. Radan aikana en askelia ehtinyt miettiä enkä kyllä muistanut nauttiakaan. Sitä vähän ihmettelin miten ei tuntunut kovin raskaalta. Enhän edes hengästynyt pahasti.













Hetken kävely, hetken ravailut loppuun ja heppojen jalkojen kylmäys vesiesteessä. Hyvä kurssi. Ehdottomasti kannatti jatkaa Frontsun kanssa niin sain häiritsemään jääneet virheeni korjattua. Kelikin suosi. Aurinkoista mutta kylmää. Vahvasti pipokeli!







Ongelmia:
muutamat huonommat paikat ja tököhypyt
ehkä en näissä myödännyt kunnolla?
kielto alashypylle
ennen vesiestettä ei oikein ollut jarruja
rengas kaatui hipaisusta

Parannusta:
myötäsin paremmin enkä retkunut kaulalla
pikkukierros kentän ympäri oli oikein hyvä
rata ei ollut rankka vaan meni helposti

Videokooste menostamme:




Kuvista ja videoista kiitos paikalla olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora