lauantai 1. kesäkuuta 2019

Pikkurimpula-Hemppa

Lauantaina jatkoin heti Danan jälkeen Hempalla. Hemppa oli yhden tunnilla mukana, joten pääsin valmiiksi verkatun ratsun kyytiin. Samaan aikaan kentällä oli talutuspuolituntinen (tosin harjoittelivat ravia) ja vain 2 tuntilaista, joten mahduttiin hyvin joukkoon.

Danan jälkeen Hemppa tuntui ponilta. Kapea ja matala. Hassua!

Aloitin hommat käynnissä ja tuntumalla hakeutui pyöreäksi. Nyt en lähtenyt ehdoin tahdoin kinastelemaan. Vasen lapa sisään ja perä oikealle. Tehtiin käyntijumppaa. Avoja, väistöjä ja sulkua. Huomasi että oli vähän hankalaa ja kankeaa mutta lähti sujuvoitumaan.

Ravissa keventelin aktiiviseksi eteen. Taivuttelin ympyröitä ja tein suunnanmuutoksia. Ohjien nykimisestä tuli lisää jalkaa ja pyyntö eteen. Taisi yrittää kulkea taas vähän pää kenossa asetusta vältellen.

Meni melko pitkään että otin laukat. Ensin vasen. Pääosin ympyrällä mutta välillä vähän isompaakin uraa. Seuraavan tunnin porukka oli toisessa päässä kaarrossa, joten ei mahduttu käyttämään ihan koko kenttää.

Hemppa laukkasi yllättävän pyöreänä. Aktiivisuutta sai parannettua. Mutta kummallinen lämppärileima laukassa tänään oli. Ei ihan rullannut ja oli kovin maahan sidottua. Oikeassa sama juttu. Tänään laukat olivat yllättävän symmetriset. Oikeassa jos pyysi lisää eteen niin herkäsi käänsi perää sisään ja yritti jumittaa. Mutta takapotkuja ei tainnut tulla tänään yhtään. Vähän parani.

Keventelin vielä hetken ja kun alkeistunti rupesi aloittelemaan niin houkuttelin yksäriratsukon seuraksi peltolenkille loppukäynteihin. Kaikkineen olin alle tunnin selässä ja se riitti tänään hyvin.

Ongelmia:
lämppärilaukka
nyki vähän ohjia

Parannusta:
ok aktiivisuus
kolme pyöreää askellajia
ei roikkunut pahasti vasemmassa ohjassa (en kiinnittänyt huomiota)

Hommien jälkeen Hemppa ja kaverit pääsivät käymään ensimmäistä kertaa laitumella.

Keskityttiin lähinnä oleelliseen. Välillä pää myös ylhäällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora