keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Matkustelua ja enemmän tehtäviä Enjalassa

Keskiviikkoillalle onnistui tilaustunti Enjalaan maastoesteille. Syksystä viisastuneena rajoitin osallistujamäärän tänään neljään. 53 euroa per nassu. Päivä oli helteinen mutta illaksi putosi hellerajan alle. Silti reilusti yli kahdenkympin aurinkoinen keli.

Listaan minulle oli merkattu alunperin Dollari mutta hepat oli sitten vaihdettu päittäin ja sain Laventelin. Olikohan 2013 syntynyt torinhevostamma jos oikein muistan. (Nettisivuilta en löytänyt tästä esittelyä.) Humma oli jo edellisellä tunnilla. Reilu 160-senttinen voikko. Tuntemistani hevosista tuli eniten Helin ex-Aapo mieleen. Yksi tallin tuntilaisista perehdytti porukkamme ihanasti. Laventelilla on kuulemma vähemmän omia mielipiteitä kuin Masilla. Hyvä.

Hypättiin kentällä kyytiin ja sitten vähän säätöä. NoShouttien virittely. Nyt ei tehty verkkaa tässä vaan otettiin ohjat tuntumalle ja lähdettiin kävelemään maastolenkit ympäri open perässä. Alkumatka oli edelliskerralta tuttu. Mutta nyt mentiin koko lenkki ympäri. Sekä vielä ylämäkilenkkikin. Tunnista oli mennyt 25 minuuttia eikä oltu otettu vielä askeltakaan ravia.

Sitten mentiin lenkki yksitellen samaan suuntaan (myötäpäivään) ympäri. Ravia ja laukkaa. Laventeli oli perusinnokas mutta sangen tolkku. Ei juuri välittänyt ruohonleikkurista. Ravissa yritti vähän kiihdytellä, joten en laukannut perältä kohti tallia. Ehkä maanantaista jäi jotain jännityksiä? Ylämäkeen sekä kavereita kohti laukat menivät ihan näppärästi. Käynnissä pysyi hyvin raiteillaan ravissa ja laukassa kiemursi vähän enemmän.

Hyppelyt aloitettiin suoraan koko lenkillä. Samalta odottelulaitumelta yksitellen liikkeelle. Nyt vastapäivään. Tutut hitupienet ruskea ja lime, risteyksestä vasemmalle ja pitkä lenkki ilman esteitä. Kolmas este oli putkikaukalo, jossa oli vettä. Vähän yllättäen Laventeli rupesi kiemurtamaan holtittomasti ennen estettä ja vauhti hyytyi tuijotteluun. Tunnustan että olin ajautunut vähän matkustelemaan koska tuntui niin helpolta. Ohi ei saanut päästää. Vähän uusintavauhtia ja yli. Eikä ylimääräisiä liikkeitä. Matkustelu oli yhä päällä ja laatikolle (arkku?) sama juttu. Ehkä vähän arkailin komentaa vierasta tammaa. Ensin siis kiemurtelua ja perään kielto. Uudella yrityksellä yli. Perään minikokoinen puomieste. Mentiin vähän epätasapainossa ja se taisi jäädä etusten väliin. Ruskea ja lime nekin vähän roiskien yli. Vielä laukka ylämäkeen ja sitten riitti. Eikä humma kiihtynyt lopuksikaan eikä ehdotellut risteyksessä omia suuntiaan.

Loputkin hummat vähän arpoivat samoja esteitä mutta muut pääsivät niistä paremmin yli. Olisin ottanut mieluusti uusintakierroksenkin mutta jatkettiin laitumelta hauta. Me taas aloitettiin ja nyt olin vähän topakampana liikkeellä. Ei Laventeli sitä juuri katsonut. Ensin ravissa yli. Kivan helppo hyppy, aavistuksen pitkä mutta tasainen. Sitten bonuskierros kaverin houkutuslintuna. Lopuksi vielä kerran laukassa. Hyvin meni.

Seuraavaksi mentiin mäen juureen portaille. Käynnissä ensimmäinen porras alas, tasapainoon ja lime ja ruskea. Välissä piti ehkä olla ravissa mutta me vähän vyöryttiin laukalla. Alashyppy oli sekin ihanan tasainen ja helppo istua. Nyt osasin olla rennosti ja päästää ohjia.

Taas juuri kun rupesi saamaan juonesta kiinni ja tasaisempaa menoa niin aika loppui ja lopetettiin. Käynnissä kentälle ja muutama kierros siinä.

Hummalle tuli sen verran hiki että käytin sen pesulla. Vähän piti jonottaa mutta sujui ripeästi. Oli tolkusti.

Kiva ratsu ja oli huomattavasti helpompaa kuin viimeksi. Toisaalta sitten rupesin matkustelemaan enkä tunnin jälkeen ollut erityisen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Koulutunti pohjille olisi tämän kanssa luultavasti parantanut suoritusta. Kivasti enemmän ehdittiin tehdä kuin viimeksi mutta yhä tuntui vähän vähältä. 11 hyppyä jos laskin oikein. Keskimäärin ryhmällä meni sujuvammin kuin viimeksi ja oli tasaisempaa. Sanoisin että tunti oli noin 45 euron arvoinen eli vähän ylihintainen.

Ongelmia:
kaksi kieltoa
kuski matkusteli välillä
taas aika loppui kesken juuri kun oltiin pääsemässä vauhtiin

Parannusta:
reipas ja perustolkku ratsu
kivan tasainen alashyppy istua

GoPro-kooste:


Valokuvia on toivottavasti tulossa vielä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora