lauantai 22. kesäkuuta 2019

Opetusta ja lisää isoja esteitä

Ratsastusten väliin jäi noin tunnin ruokatauko. En jaksanut vaihtaa vaatteita ja meinasi tulla vilu. Pihalla lämpeni lähelle kahtakymppiä mutta oli yhä enimmäkseen pilvessä. Nyt ratsukoita lähti matkaan vain 9, joista 2 oli henkilökuntaa. Ope tuli vähän myöhässä. Ratsukseni sain aiemmilta kesiltä tutun Kaluhan.

Alkuun käveltiin pitkään. Sitten hypättiin hyvin rauhakseltaan ja aina ennen hyppyjä ope ohjeisti miten tällainen este kannattaa hypätä ja mitä kannattaa muistaa. Opastusta kohti isompia esteitä. Henkilökohtaista feedbackia esteiden jälkeen ei juuri tullut. Tultiin pikkulammen läheltä kanoottia, risuja ja muita. Sekä ylös- ja alashyppyjä. Kaluhakin oli reipas mutta kaarteissa olisi mieluummin kanttaillut kuin laukannut tasapainossa. Risulle yritti vähän luikertaa mutta sain sen siitä joka kerta yli.

Ylämäkeen saatiin hypätä isompi tukki, joka näytti isolta vasta lähempää. Siihen Kaluha stoppasi. Pahus, joka hevosella kieltoja! Toisella lähestymisellä kuitenkin yli. Raippaa ei ollut. Taas piti tasapainotella riittävän eteenpäinpyrkimyksen, kaahaamattomuuden, tasapainotuksen ja pohkeen tuen kanssa. Veikkaan että pohkeen tuki unohtui kun hummalla oli valmiiksi liikaa vauhtia.

Tuntui että hyppyjen määrä lisääntyi matkan edetessä. Mentiin osin samoja esteitä kuin aamulla. Ei vieläkään ollut mainittavan jännittävää, mutta kuitenkin jännempää kuin aamulla, koska tiesi mitä on tulossa.

Ylöshyppy, tukki ja avaimenreikä. Nyt vasta selvisi että avaimenreikää oli eilisen jälkeen muutettu, joten se oli hevosille ns. uusi. Kaluha katsoi vähän. Osa porukasta sai tulla myös alashypyn ja pari isompaa perään. Me oltiin onneksi joka kerta siinä isoja hyppäävien joukossa.

Pellolla tultiin itselleni uusia esteitä. Kapeahko valkoinen, jolle piti ratsastaa huolellisesti. En muista tyssättiinkö jo sille. Ainakin seuraavalle vähän isommalle rollerille. Vähän epävarma lähestyminen ja taas tasapainoiltiin malttamisen, kiemurtelun ja kiihdyttelyn välillä. Toisella yrityksellä kaikista yli.

Väliveteen mentiin nyt alashypyt. Näyttivät muka isoilta aamulla (ei hypätty) mutta nyt menivät helposti. Tauko oli lyhyehkö ja oltiin aikataulusta myöhässä.

En muista tultiinko siinä välissä jotain mutta seuraavaksi taas itselleni uusi vähän isompi muuri ja aamulla hypätyt leveät risut (joita en saanut kuvattua) perään. Muurille Kaluha imi ja minä odotutin. Ennen muuria olisi sopinut loistavasti vielä yksi askel mutta humma päätti ampaista hyppyyn askelta ennen. En osaa sanoa että tulkitsiko varmistelevan pohjeapuni väärin mutta ainakin pidätteen jätti kuuntelematta. Humma loikkasi puhtaasti yli. Kuski sen sijaan sinkosi ensin korkealle ylös ja paluumatkalla ratsu ei ollutkaan enää ihan alla. Taas tarttumisrefleksini olivat nukkumassa ja satulaosuman jälkeen keikahdin vasemmalta puolelta nurmelle. Vasen kankku edellä maahan. Kaluha laukkasi pois paikalta. Kuskille pari mustelmaa ja henkisiä vammoja. Mitäs en pysy kyydissä.

Leveä risu jäi siis hyppäämättä. Samoin aamulla menty hyppy veteen, tukki vedessä ja ylös. Kuljin kävellen letkan perässä ratsun puuttuessa. Onneksi se sitten lopulta tuotiin takaisin. Ei selvinnyt että minne asti oli juossut. Humman lähetys ojan yli kuskin luo ja kuskin punttaus kyytiin. 4 estettä meni siis sivu suun.

Loppumatkasta tultiin vielä muutama muuri. Kaluhalla oli vähän aiempaa enemmän omia mielipiteitä. Mutta kun oltiin letkan viimeisinä niin hyppäsi hyvällä imulla eikä luikertanut ohi. Olisi tietysti ollut kiva hypätä ongelmia aiheuttanut muuri vielä uudestaan mutta eihän se niin näillä ryhmätunneilla mene. Muutenkin oltiin myöhässä.

Lopuksi lammikon läpi ja takaisin talleille. 22 minuuttia yliajalla. Lopulta ei kuitenkaan myöhästytty vuokra-auton palautuksesta vaan kaikki meni hyvin. Illalla olin Buranan verran raihnainen mutta seuraavana päivänä jo ihan normaali.

Ongelmia:
muutama kielto
kuski ei pysynyt isommassa hypyssä kyydissä
4 estettä jäi hyppäämättä kun ratsu oli karkuteillä

Parannusta:
saatiin hypätä isompiakin esteitä
pääosin meni oikein kivasti
hypättiin taas aika paljon
ei myöhästytty mistään vaikka ratsastus meni yliajalle
vain mustelmia ja henkisiä vammoja

GoPro-hyppykooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora