torstai 6. kesäkuuta 2019

Helleharju

Torstaina Assin kävelytys jatkui. Itselläni oli vakaa aikomus lähteä maastoon, varsinkin tällä kelillä. +28°C mennessä ja 25,5°C lähtiessä. Kerrankin arpomatta t-paidalla.

Näytti siltä ettei löydy maastoseuraa mutta lopulta sellaista ilmaantui juuri kun kapusin selkään. Odotin kymmenisen minuuttia pihalla tönöttämällä. Varjossa meinasi tulla jopa vähän viileä. Tarkoitus oli kävellä pihalla mutta jäin suustani kiinni.

Kaverin saavuttua lähdettiin tavalliseen suuntaan alamäkeen. Ensin Assi meinasi tosin juurtua jo jakkaran viereen. Tallin kulmalla iski kollektiivijumi ja piti komentaa kovasti jotta sain Assin eteen. Yritti mieluummin liirata kaverin kylkeen. Sen jälkeen päästiin ongelmitta.

Alkumatkasta oli vähän ötököitä ja Assia hermostutti kovasti. Huiskutti häntää ja nosteli takasia. Metsässä oli onneksi rauhallisempaa.

Menomatka mentiin aluksi ensimmäisen loppukäyntimaastopätkämme reittiä. Sitten tien yli polulle. Metsää pitkin harjulle ja pellon laitaa peurojen syöttöpaikan ohi takaisin. Hienot maastot mutta tämän pikkuotannan perusteella Tallinmäellä on vielä paremmat maastopohjat. Ymmärsin että täällä tallilaisista hyvin harva tekee kaikkien askellajien maastolenkkejä. Saati säännöllisesti.

Matkalla tuli yksi maastopyörä vastaan. Huhuilin jo kaukaa ettei ole mitään tietoa mitä ratsuni siitä tuumaa. Pyöräilijä kysyi että pysähtyykö. Vastasin että voi tulla hitaasti ohi ja mieluusti jutellen samalla. Onneksi oli sen verran leveä paikka. Ihan kohdalla Assi otti puolikkaan askeleen sivulle (poispäin). Muuten ei jännittänyt. Pyöräilijä kohteliaasti jutteli ohittaessaan.

Takaisin tupsahdettiin edelliskerran tien päähän. Kierrettiin vielä autotietä kentän takaa. Ei autoja. Ei lampaita. Kaverin perässä päästiin portista ihan hipoen ohi eikä kierretty viereisen puun takaa. Eikä Assi jännittynyt!

Oltiin yllättävän nopeita ja käveltiin pihalla vielä tarhojen ympäri. Kävelymatkaa tuli aika tarkkaan tunti. Assi hikosi vähän kaulasta. Satulan alta oli niin märkä että käytin pesulla. Itselläni oli oikein sopivasti vaatetta ja mukavan lämmin. Oikein kiva reissu ja oli kiva päästä näkemään maastoreittejä vähän laajemmin.

4,9 km tuli matkaa yhteensä. Aika maltillista.

Ongelmia:
kimppajumi pihalla lähtiessä
alkumatkasta ötökät kiusasivat Assia
ihan vähän hätkähti maastopyörää

Parannusta:
ihana keli
portti ei jännittänyt
rento reissu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora