keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Kevyesti liikkeelle vinolla kuskilla

Keskiviikkona palattiin Assin kanssa treeniin. Tosin kevyesti. Jostain mystisestä syystä olin nyt kamalan nopea tallilla ja ehdin ottaa parinkymmenen minuutin alkukäynnit pihalla. Mennessä oli n. +19°C ja aurinkoista. Fleece päällä kuitenkin.

Kierrettiin patsaan ympäri ja käytiin pellolla portin viereisessä risteyksessä kääntymässä. Vauhti vähän hidastui ja kertaalleen Assi pysähtyi. Sangen rentona kuitenkin. Poispäin irtosi enemmän vauhtia. Kahdesti vielä tarhojen ympäri ennen kun mentiin maneesiin.

Meille oli varattu treeniin kolme varttia. Alku meni pitkin ohjin tilannepäivityksen parissa.

Hommat aloitettiin käynnissä. Ihan alkumatkasta tuli niin kuuma että piti riisua fleece. Assi aktiiviseksi eteen ja apujen väliin. Siinä olikin tekemistä. Muttei ollut yhtään niin paha kuin odotin. Ei meno nyt kovin lennokasta ollut muttei tuskaisen matelevaakaan. Suoraa uraa ja isoja voltteja.

Ravissa kevensin koko tunnin. Ei siinäkään tehty mitään kovin ihmeellisiä. Aktiivisesti eteen. Taidettiin tulla vähän avoajatuksella että heppa tuli paremmin raiteilleen. Ainakin laukassa. Eikä saanut hidastella. Ihan näppärää menoa eikä ollut mitään suurempia ongelmia. Kuskin piti skarpata oman suoruutensa kanssa. Oikea hartia jäi helposti ylemmäs. Piti keskittyä siihen. Sekä lantion kääntöön menosuuntaan.

Laukassa tultiin uran sisäpuolella ja meni hetki että avoajatus puri ja Assi suoristi peränsä linjalle. Assi laukkasi omasta halustaan ihan innokkaasti. Välillä vain pohti hidastamista mutta pyynnöstä jatkoi kyllä.

Loppuun huristeltiin ravissa muistaakseni nelikaarisia. Jollen sekoita aiempaan treenikertaan. Letkeää ja näppärää.

Sen verran tehtiin hommia että Assille tuli hiki. Vaikka pidettiin välikäyntejä väleissä. Loppukäynnit lähdettiin ottamaan pihalle. Päätin että kävellään lammelle ja sitten Assi saa valita reitin. Assi halusi kääntyä heti takaisin. Ensin ehdotti talliin menoa. Ei kelvannut kuskille. Seuraavaksi ehdotti että mennään maneesiin. Sekään ei kuskille kelvannut, joten mentiin pari lenkkiä tarhojen ympäri. Nyt toiseen suuntaan.

Tänään pääsin lähtemään tallilta ennätysaikaisin. Vaikka käytin Assin pesullakin niin olin ennen kahdeksaa jo autossa. Lähtiessä oli +15°C.

Ongelmia:
kuski istui vinossa

Parannusta:
päästiin sangen helposti aika lähelle porttia
Assi oli yllättävän notkea ja lennokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora