tiistai 18. kesäkuuta 2019

Iltapäivällä kevyesti rataesteitä

Tiistaina jatkettiin ratsastuksia lounaan jälkeen 14.30. Ratsut oli (kuulemma vähän yllättäen) jaettu valmiiksi. Tällä kertaa sain Lindorin, joka oli jo aamutunnilla meillä hommissa. Ruunikko töhöharjainen ruuna. Keskikokoinen. Hoitaessa vähän luimi.

Nyt mentiin isolle kentälle. Lindor ei halunnut mennä edeltä vaan vänkäili mutkalle. Sain kuitenkin kaikki tilanteet ratkottua siten, ettei tarvinnut antaa hepalle periksi. Ohjelmassa kuulemma rataharjoitusta. Alkutunti taas ravattiin ja tehtiin puolipidätteitä. Nyt laukat mentiin yksitellen muiden kävellessä uraa pitkin. Kulmikkaampi laukka kuin Apollolla.

Sitten tultiin yksitellen ristikko ja pysty. Ravilähestymisellä sisään. Persus penkkiin. Puolipidätteet. Lindor hyppäsi helposti ja oli aika tasaista. Itse olin vähän unessa. Päiväunien aika.

Sitten tultiin radasta 4 ensimmästä estettä. Ykkönen oli värikäs okseri. Siitä hyvällä reitillä uraa pitkin linja pysty - okseri. Nelosena oli lankku. Muut heitettiin pikkukentälle kävelemään. Odottelua tuli paljon.

Kentällä oli maastoesteitäkin.

Meidän vuoromme suurin ongelma oli päästä isolle kentälle. Vähän jumitteli matkan varrella. Ope sanoi että ratsuun ei saa luottaa vaan se pitää ratsastaa esteistä yli. Kysyin että mitä se tekee jos luotan liikaa. Kuulemma pysähtyy.

Itse hypyt menivät ihan näppärästi. Linja kuudella. Neloselle linjasin huonosti ja tultiin se vähän vinoon. Open mukaan menin liian pitkälle ja linjasta ohi, omasta mielestäni käänsin liian aikaisin. Parempi tasapaino kaarteeseen ennen estettä. Itse pikemminkin poljin lisää kaasua. Ope kommentoi että ollaan hyvä match. Lindor oli ihan ok muttei järisyttävän ihana.

Ei tultu enempää joten laskujeni mukaan hyppyjä tuli 6. Onnettoman vähän. Radalla korkeus oli sentään 70 - 80 cm eli ei ihan minejä. Käytiin vielä "cool down" kävelemässä tallien ympäri.

Ongelmia:
oli vähän hapan hoitaa
ei halunnut mennä pois kavereiden luota
olin ihan nukuksissa
vähähyppyinen tunti
oli aika tylsää

Parannusta:
lämmin ja aurinkoinen keli
hyppäsi helposti (vaikkei kuulemma saa luottaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora