maanantai 24. kesäkuuta 2019

Jumppasarja on jännempää kuin maastoesteet!

Maanantaina jatkui tavallinen hevosarkeni. Assi oli palannut normaaliin liikutukseen ja meillä oli estetunti. Mennessä auton mittari näytti reilu parikymmentä, puolipilvistä. Estesuitsiin oli tullut uudet ohjat, jotka asensin paikoilleen.

Alkukäynnit käytiin pihalla. Ei tullut peruuttelua mutta muuten heppa oli unohtanut käytöstavat ja hiippaili pihalla kun säädin remmejä maasta ja selästä. Kävelylenkillä tuli auto vastaan mutta u-käännyttiin pois alta viereiseen risteykseen eikä Assi sanonut mitään. Kertaalleen Assi yritti lenkin aikana vaihtaa lennosta suuntaa ja otti muutaman askeleen taakse. Onneksi maltillisesti, sillä vähän horjahdin.

Maneesiin mentiin melko täsmällisesti ja ope aloitti esteiden kantamisen. Tänään luvassa aiemmin suunniteltua suoruuden treenaamista jumppasarjalla. Ja sitähän tuli! 3 ravipuomia, 2 ristikkoa, pysty ja 2 okseria. Ristikot olivat innarivälillä, loppuihin 1 askel väliin. Lähtöpäädyssä oli reilusti tilaa mutta homma loppui aika lähelle ovea (joka oli tietysti kiinni). Lisäksi oli yksi verkkaeste.

Verkka mentiin kelin mukaan suht kevyesti. Maneesissa meinasi t-paidalla olla kuuma. Ravia pariin otteeseen. Vähän tavallista enemmän kiinni vasemmassa ohjassa, aavistuksen löysä vastaamaan pohkeisiin. Laukkoja mentiin ensin pari kierrosta kevyesti molempiin suuntiin ympäri hallia. Lopuksi vielä noin kierros suuntaansa. Vahdi suoruus.

Hommat aloitettiin verkkahypyillä. Maapuomi, minipysty ja maapuomi. Päättäväisempi ratsastus ensimmäiselle puomille. Paikka pitää katsoa. Enempi koottua laukkaa muttei saa olla löysä. Kaarteissa aktiivisesti. Rennommat kädet, käännä jalalla. Kaula suoraan ja vasen lapa haltuun. Myötälaukka loppuun. Suoritettiin ihan ok. Suora linja piti aika hyvin. Toki esteellä taisin unohtaa miettiä sitä.

Alkuun Assi tuntui laukassa painavan vain käsille. Ohjien lyhentäminen ei auttanut vaan pahensi. Pari kertaa tuli käsky lyhentää ohjia ja lopulta sain ehkä oikeampaa ajatusta mistä nappulaväleistä on hyvä pitää kiinni. Kummasti silti käsien rentouttaminen paransi tilannetta. Tultiin tehtävää molemmista suunnista ja ope oli tyytyväisin kun Assi vähän venytti ja tultiin aavistus isommin. Myötälaukat tehtävän jälkeen oli yhtä stiplua lukuunottamatta joka kerta. Aika hyvin!

Tämän jälkeen siirryttiin jumppalinjan pariin. Assi tuntui juoksevan tehtävälle ilman että kuunteli kuskia. Ekalla kerralla ensimmäiseen yhden laukan väliin tuli kaksi. Suoruutta en ehtinyt edes miettiä. Samoin taisin tuijotella esteitä vaikka ope sanoi lähes joka kerta lähestyessä että katso pitkälle niiden yli. Aktiivisesti eteen väleissä. Pari ensimmäistä kierrosta oli vähän epäselvyyksiä tehtävän jälkeen mihin ollaan jatkamassa. Kyydissä oli aika huteraa näinä hetkinä. Lopulta rupesin jo toiseksi viimeiseltä esteeltä ajattelemaan menosuuntaan. Sen jälkeen mentiin yhdessä. Hypyissä Assi taisi valua yhä oikeaan reunaan.

Esteitä ei nostettu vaan olivat alusta asti samalla korkeudella. Alkupään kierroksilla Assi tuntui hyppäävän voimalla ja mukana oli hankalampi olla. Loppua kohti tasoittui. Muutenkin meno parani. Samalla kuskia lakkasi jännittämästä. Vähän enemmän jenkkityyliä kaipasi ope. Eli kevyempää istuntaa tehtävällä ja käsiä eteen. Viimeisellä kierroksella osasin toteuttaa. Suoruuden miettiminen jäi vähän vaiheeseen.

Toistoja tuli ihan reippaahkosti. Viimeiseksi aiottu kierroksemme meni höpöksi Assin stiplattua ravipuomeihin. Toistolla jäi araksi enkä kolmannellakaan kerralla saanut ihan hyväksi. Otettiin vielä vasemmalta (vasemmalle jatkaen) ja se oli paras näistä.

Loppuhölkässä Assi oli hetken päästä ihanan ryhdikäs. Pidin ravin määrän kuitenkin maltillisena ja hyppäsin sitten alas siivoamaan läjiä. Assi teki tänään vain yhden kasan ja pysyttiin hiippailukäynnissä.

Lopuksi talutin vielä tarhojen ympäri pihalla.

Ongelmia:
parilla ensimmäisellä kerralla arvottiin mihin suuntaan jatketaan ovelta
näissä oli vähän huteraa kyydissä
lopputunnista Assi rupesi karttelemaan peilipäätyä

Parannusta:
kaikki meno parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora