maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kukan maastoesteyllätykset

Maanantaina jatkuivat maastoesteilyt Lempäälässä. Tällä kertaa tuntia aiemmin. Taas 4 hengen porukka. Nyt ratsukseni oli jaettu Kukka. Taas uusi tapaus itselleni. Reilu 160-senttinen tamma. Hoitaessa oli kiltisti. Kuulemma hidas pohkeelle. Kuolaimissa oli "timantteja", en muista ennen nähneeni moista. Kelinä aurinkoinen +19°C ja tuuli jonkin verran.

Käveltiin hetki kentällä ennen open tuloa. Ja todella oli hidas pohkeelle. Ei meinannut tulla reaktioita pohkeesta eikä raipasta. Sitten ope saapui, jakoi meille No Shoutit ja lähdettiin pellon puolelle.


Kukka ja kukkia.


Ensin käveltiin metsäkaistaleen läpi porukassa. Sitten itsenäinen raviverkka. Aloitettiin melko pian taas kukkulalla ja kavaleteilla. Isolla kahdeksikolla kavaletti ravissa yli. Ensimmäisellä kerralla Kukka salakavalasti luikahti vasemmalta ohi. Käänsin oikean kautta takaisin ja uudella lähestymisellä yli. Raviosuus oli semirankkaa kuskille kun hummaa piti patistella niin paljon.

Sitten nostettiin kavaletilta aina laukka. Oikeaa ei tainnut irrota kertaakaan suoraan kavaletilta. Lopuksi mentiin jatkuvasti laukassa ja kavaletilla piti tehdä vaihto. Oikea taisi olla yhä hukassa.

Sen kummempia verkkahyppyjä ei tehty vaan tultiin ensimmäinen estekierros. 7 hyppyä. Eteen saaminen oli suurin ongelma. Esteet Kukka meni ihan näppärästi. Paitsi siitä samasta kavaletista juoksi taas vasemmalta ohi. Vaikka olin muka hereillä. Pah!

Sianselkä.
©Ella Wikholm


Välissä käveltiin veden läpi. Yritti vetää päätä alas mutten sallinut. En tiedä oliko vain haistelu vai mikä mielessä.

Toinen ratsukko retusoitu pois takaa.
©Ella Wikholm


Toinen kierros oli aavistuksen pidempi. Onneksi olin viimeisenä vuorossa niin ehdin opetella radan. Sama laavu ekaksi, suoralla linjalla mökki. Sitten metsän läpi. Mökki ja sianselkä toiseen suuntaan. Vitosena traki (trakehner-hauta), siitä harmaakattoinen mökki vähän vinosti ja päädystä toinen laavu. Veden läpi, traki toiseen suuntaan ja lopuksi sianselkä ja mökki toiseen suuntaan.

Traki.
©Ella Wikholm

Ensimmäiset kaksi estettä menivät sujuvasti. Metsään Kukka ei olisi halunnut mennä. Päästiin kuitenkin vähän epäillen käynnissä. Ratsu oli aika pinkeä ja minulle riitti että edettiin. Kun vähän rentoutui niin palasimme raviin. Metsän ja sorapätkän jälkeen nostin laukan takaisin. Hetki meni hyvin mutta kun humma tajusi että mennään kavereita ja kotia kohti niin pisti baanavaihteen päälle ja kaasu hirtti kiinni. Puutuin tähän tietysti heti mutta aika kovasti piti pidättää että viesti meni perille. Matkalle tuli vähän kiemuraa mutta sain jatkettua suoraan seuraavalle esteelle.

Punakattoinen mökki.
©Ella Wikholm

Linja meni ok. Trakistakin Kukka hyppäsi näppärästi yli. Sen jälkeen iski ponipossumuuvit ja nyhti päätä alas ja pukitti. Onneksi sangen maltilliset pukit. Pysyin kyydissä ja sain pään ylös. Homma jatkui ja osuimme taas seuraavatkin esteet. Laavu ok ja sen jälkeen oli ihan reipasta menoa. Varmuuden vuoksi otin vesipätkän ravissa. Traki toiseen suuntaan meni ongelmitta, samoin viimeinen linja.

Veden läpi ravissa.
©Ella Wikholm

Heti perään tuli sakkona traki ensimmäiseen suuntaan. Eli jatkettiin iso lenkki laukassa ja hypättiin vielä yksi hyppy. Nyt siististi ilman ylimääräisiä pomppuja ja se riitti meille. Ope kommentoi että taidan olla entinen poniratsastaja ja että hyvin ratsastettu.

©Ella Wikholm

Tiistaiseen tapaan täälläkin kysyttiin lopuksi kaksi onnistumista. Vastasin että ratsastin määrätietoisesti ja pelottomasti ja lopuksi hommassa rupesi olemaan tekemisen meininkiä.

Loppuraveissa humma tuntui vielä siltä että saattaa lähteä kiikuttamaan kohti porttia. Koska en halunnut kerjätä ikävyyksiä niin ei menty enää keskenämme kovin kauas muista toiseen päätyyn. Eteni nyt paremmin muttei vieläkään ollut erityisen letkeää tai ilmavaa. Päästiin korkeintaan kutosen raviin.

Käveltiin kaverin perässä vielä kierros tallin ympäri. Kukka oli fiksusti. Pesupaikalla ei oikein tykännyt jalkojen huuhtelusta mutta sieti sen kuin kunnon hevonen. Lopulta jalat pysyivät maassa.

Oli mainiota. Pelkäsin että näin rauhallisen ratsun kanssa tulee tylsää. Olin väärässä! Ja näitä tunteja saa kuulemma tilauksesta lisää vaikkei tyrkyllä olisikaan.

Ongelmia:
2 kieltoa kavaletille
ei halunnut pois kavereiden luota
kaasu hirtti kiinni
trakin jälkeen pää alas ja pukkeja

Parannusta:
maastoesteet ongelmitta
heräsi lopuksi liikkumaan paremmin
sain jekut torpattua
en säikähtänyt humman metkuja

Nettisivujen hevosesittely:

t. Gudvila "KUKKA"s. 2011 Latvia
Puoliverinen
sk. n. 165cm
Kukka on erikoislaatuinen tamma, joka osaa koulukoukerot ja hyppää kaiken mitä eteen laitetaan mutta laittaa myös ratsastajansa töihin!

GoPro-kooste hypyistämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora