lauantai 15. kesäkuuta 2019

Mainio Masi maastoesteillä

Ruoveden maastoesteviikonlopun lauantai alkoi maastoesteillä. Ratsukseni sain viime kesän ykköstunnilta tutun Masin. Hoitaessa oli kiltisti. Nyt lähdettiin 3 ratsukon porukalla. Alkukäynnit itsenäisesti mökkimme ympäri. Kelinä pilvinen n. +12°C. Laitoin pitkähihaisen ja se oli ihan sopiva.

Sitten derbykentälle, jossa mentiin ohjatusti kaksi kierrosta ravia vasemmalle ja yksi oikealle. Sekä kierros laukkaa kumpaankin suuntaan. Masia ei kuulemma saa päästää peräänantoon kun ei rakenteellisesti kestä sitä. Vähän lisää laukkaa eteen. Huiput olivat n. 32 km/h.

Sitten kävellen mökin viereen esteille. Verkkahyppynä tultiin viime vuoden kolmostunnin vika este eli reki. Vuorotellen esteelle, yli, lenkki ympäri ja takaisinpäin yli. Saatiin aloittaa ja meni ihan todella siististi. Tästä ei tullut vielä sivukuvia.

Seuraavaksi vuorossa oli portaat. Ensin käynnissä alas. Mentiin taas ekoina. Tämä oli vielä kivan helppoa. Sitten ravissa alas. Vaihdettiin hyppyjärjestystä ja jäätiin toisiksi. Tämä pomputti enemmän. Eikä kuulemma tämän kokoisilla vielä kuskille suurta takanojaa vaan aika pystyssä. Sitten taidettiin tulla ylös. Pikkusen ajautui oikeaan reunaan. Toisella kierroksella meni sujuvasti ja askeleet innareina. Yhä aavistus oikeassa reunassa.

Ope meinasi jo unohtaa eestaas-kierroksen mutta kun kysyin siitä niin tehtiin vielä sekin. Ravissa alas. Nyt sain oltua hyvin kyydissä. Laukalla ylös. Nyt tultiin parhaiten suoraan mutta alkuun tuli vähän sähläaskelia.

Jatkettiin seuraaville esteille. Saman rekilenkin esteet keskivaiheilta. Alamäkeen koivukolmio, alhaalla renkaat ja talo ylämäkeen. Laukka jäi vääräksi ekan jälkeen. Vaihtaa helposti lennosta, sanoi ope. Kokosin laukkaa mutta vaihto jäi tulematta. Sitten oli vain pakko jatkaa renkaalle. Esteet menivät kuitenkin näppärästi. Pehmeillä meinasi vähän kompuroida vaikka mentiin ihan oikeasta paikasta.

Tästä tuli sakkokierros ja ope pahoitteli kun sotki meidän rytmimme. Alamäkeä ei tultu yhtä tasapainossa mutta nyt oli myötälaukat. Renkaan jälkeen menin vielä pehmeän kaarteen ohi rauhassa ennen kun pyysin lisää laukkaa. Mökki taas sujuvasti.

Lopuksi tultiin esteet vielä toiseen suuntaan. Mökki hyvin. Kaarteessa tie vähän levähti mutta sain silti ohjattua renkaille. Koivuestekin helposti. Nyt vasta kuski rupesi loistamaan. Kivaa!

Masin kanssa kaikki oli helppoa. Kaasu ja jarrut toimivat. Ohjautui eikä tuijotellut mitään. Tasaisesti kaikesta yli.

Loppuun käytiin taas järvessä kylmäämässä jalat. Tuuli sen verran että rannassa oli aaltoja. Hui sanoivat hepat ja tuli muutamat säpsyaskeleet taakse. Kun päästiin veteen niin siellä olivat rauhassa.

Ratsailla meni n. tunti ja kolme varttia.

Ongelmia:
pari kertaa vähän kuumahti ja pakitti odottelusta
ylöshypyt portailla vietti aavistuksen oikeaan laitaan
en saanut laukkoja vaihdettua lennosta

Parannusta:
helppoa ja tasaista
vaihteli myötälaukkoja välillä itse
turvallinen olo selässä

Videokooste tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora