perjantai 14. kesäkuuta 2019

Maneesiesteitä maastoestekurssin lämmittelyksi

Perjantaina palattiin Ruovedelle sangen samalla porukalla kuin vuosi sitten. Keli uhkasi sadetta, joten ensimmäisen tunnin tehtävät oli kasattu maneesiin. Kovin isoa sadetta ei tullut vaan kosteaa tihkua. Ratsukseni sain aiemmilta kerroilta tutun Blancan. Tänään mentiin Kaijan estesuitsilla. 6 ratsukkoa, kaikki samalla tunnilla.

Alkukäynnit käytiin talomme ohi. Sitten maneesiin.

Alkuun käveltiin ja tutustuttiin hevosiin. Aavistuksen löysää mutta ihan ok. Ravissa aika samanlaista. Kaarevia uria enkä saanut taipumaan ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Aktiivisempi yrittäminen olisi voinut auttaa. Laukassa tärkeintä oli eteneminen. Sai itse valita istuuko satulassa vai kevyessä istunnassa.

Päivän ensimmäinen kavaletin ylitys oli ehdottomasti kaunein, oikeassa laukassa. Ope ei nähnyt. Sitten hypättiin vähän kauempaa ja vähän lähempää. Kaikista tuli kommenttia että hyvä. Vasemmassa kierroksessa taidettiin tulla myös pari kertaa. Ei yhtä priimaa. Rauhallista ja rentoa kuitenkin.

Sitten ruvettiin tulemaan tehtäviä. Kaareva linja pystyltä okserille. Tultiin ihan rauhassa ja pysty meni nätisti. Sitten kiemuroitiin kielto okserille. Pieni voltti ja sitten yli. Sakkokierros heti putkeen ja nyt vauhti lähti kiihtymään. Ei empimistä vaan sukkelasti yli.

Seuraava tehtävä oli ruotsalainen okseri ja uran kautta semitiukka kaarre viuhkalle. Yritin linjata hyvin mutta silti viuhka tuli Blancalle jotenkin yllätyksenä ja kielsi. Surkeaa että jo toinen kielto. Taas tehtiin suht tiukka uusintatie ja nyt yli. Muut tulivat välissä ja sitten sama sakkona. Nyt molemmista yli.

Eivätkä hypyt loppuneet vielä siihen vaan tultiin vielä rata. Ensin linja siniseltä okserille, sitten toisesta päädystä kaareva linja mustalta ristikkopystyltä punaiselle okserille. Sitten ruotsalainen okseri ja viuhka. Sitten suht nopeasti vielä okseri loppuun. Me aloitimme.

Ensimmäinen kierros oli vähän epätasainen. Pudotettiinkohan jotain. Väleissä vauhti kiihtyi. Kunnes nyt neloselle eli uudelle okserille taas kiemursi ja hidasti. Nyt sain komennettua jo ennen kun oltiin ihan tyssätty. Ei auttanut. Mutta pysähdyttiinpä asiallisesti esteen eteen. Sangen pienellä lisäreitillä otin uusintavauhdin. Lähenteli 10 metrin volttia. Mutta yli. Loppurata ok. Ope sanoi että olisi pitänyt vain rohkeammin ottaa väleissä kiinni. Luvassa oli sakkorata ja vähän yllätyin että tultiin se heti perään.

Kannatti, sillä nyt tein pidätteet väleissä kunnolla. Ope taisi puhua istuttamisesta. Sillä ajatuksella jarrut menivät läpi ja tuli nyt paljon asiallisempia hyppyjä. Meni välillä vähän lujaa juu muttei holtittomasti. Kaikesta empimättä yli. Hyvin korjattu.

Oli oikeastaan ihan mukava hypätä ekana niin ei tarvinnut enää jännittää omaa suoritusta muiden hypätessä. Käveltiin kun muut hyppäsivät ja ihan loppuun mentiin vielä muutama kierros kevyttä ravia. Vähän yritti juosta mutta torppasin aikeet ja suoristelin avoajatuksella. Ihan ok.

Loppukäynnitkin käytiin talomme ympäri. Hoitaessa Blanca oli superkiltti.

Ongelmia:
3 kieltoa
vähän epätasaista kun välillä kiihtyi

Parannusta:
ei kielletty kahdesti samalle esteelle
ei jännittänyt yhtään (turvaliivikin jäi laidalle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora