lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kaapattu komentokeskus maastoesteillä

Lauantain iltapäivätunnille minulle oli jaettu viime kesältä tuttu Minni. Humma oli kuitenkin telonut toisen polvensa turvoksiin ja vaihdettiin ratsu. Kävin sitten pintelillä lassoamassa Blancan laitumelta tilalle. Tuli oikein nätisti. Kaija tuli samalle tunnille, joten nyt omat estesuitset päähän. Babypelham suoralla kumikuolaimella ja deltalla.

Taas mentiin kolmen ratsukon porukalla. Kelin piti lämmetä mutta lähtiessä oli vielä pilvessä ja alle +15°C. Oltiin vähän myöhässä lähdössä. Taas tönön ympäri ja derbykentälle verkkaamaan. Ravia ja laukkaa kierrokset ympäri. Yritin mennä rauhassa mutta ope kaipasi reipasta menoa. Kyllähän Blanca meni mutta jarrut eivät olleet kovin herkässä. Vähän alle 30 km/h olivat huiput tässä.

Estehommat aloitettiin rannasta. Verkkahyppynä tultiin kärryt tms. Esteen jälkeen sai vähän karauttaa eteen. Lähtihän se mutta jarrutusmatka oli pitkähkö. Seuraavaksi hypättiin uusi kulmaeste saunan kulmalta. Blanca vähän kiemursi mutta meni reippaasti yli.

Tehtävänä tultiin yksitellen portaat ravissa alas, sitten kärryt ja kulma. Sai antaa laukata vähän reippaammin kärryn jälkeen. Kiinni ennen kulmaa. Kysyin että ajattelenko istuttamista jos lähtee. Ope käski ajatella koottua laukkaa.

Jo ylämäkeen laukatessa Blanca päätti vauhdin. Malttoi kuitenkin portaiden ohituksen jälkeen pudottaa raville. Portaat tultiin ihan asiallisesti, loput laukassa. Alamäki vielä osin asiallisesti vaikka sai kyllä pidättääkin. Ennen kärryä heppa lähti. Loikkasi kaukaa ja pitkälle yli, varmaan viiden metrin hyppy. Ja sitten todellakin karautettiin (40,7 km/h). Jarrut menivät ihan epäkuntoon. Kädet alas, huusi ope. Vauhtia oli roimasti ja hepo hujautti kulmasta vasemmalta ohi. Ei tullut suurena yllätyksenä. Tästä seurasi sakkokierros. Ensin hypättiin pelkkä kulma ja sitten koko homma uudestaan. Koottua ravia peräänannossa ylös. Kootun laukan ajatuksella alas. Nyt ei tullut samanlaista ampausta. Kärryt hypättiin pikkuaskeleella juurempaa ja kulmalle sain vauhtia sen verran pois että osuttiin esteestä yli. Sitten oltiin taas poistumassa auringonlaskuun.

Seuraavaksi tultiin kapea este. Yllättävän asiallisesti. Aavistus tarpeettoman reippaasti, varsinkin esteen jälkeen. Sitten tehtävänä tien päästä tukki ja kapea perään. Eikä heppaa haitannut jäädä viimeiseksi.

Tukki meni asiallisesti. Sen jälkeen piti ottaa ihan kunnolla kiinni ja heppahan malttoi jopa vähän hidastaa. Taas aavistus kiemuraa mutta yhä osuttiin kapealle kuten pitikin. Sitten jarrut menivät taas rikki ja huusin muille että pois alta.


Päivän vika este: trakehner.

Lopuksi tultiin vielä kontrollitehtävä trakehner-haudalla. Kiva päästä vihdoin hyppäämään tämä. Viime kesänä katsoin kaihoten. Asialliset hypyt molempiin suuntiin eikä enää kiikuttelua. Hienosti.

Tunnin jälkeen taas perinteinen järvireissu.


Järviselfie GoProlla.

Käsissä kyllä tuntui tämän tunnin jälkeen. Ei ollut kuitenkaan iho rikki. Eikä pahemmin pelottanut tai jännittänyt. Ei Blanca kuitenkaan mitään tuhmaa tai tyhmää tehnyt. Ope sanoi että kuskille kymppi ratsastuksesta, hevoselle vähän vähemmän. Lopputunnista aurinko rupesi paistamaan ja oli ihan lämmin. Hepo hikosi tohotuksellaan ihan märäksi.

Ongelmia:
mansikkakyltti aiheutti tuijottelua
vakava jarrujen puute hetkittäin
yksi ohimeno kulmasta

Parannusta:
ei tuijotellut esteitä
jarrut löytyivät lopulta
selässä oli yllättävän turvallinen olo

Videokooste tunnistamme. Järjestys saattaa olla vähän väärä ja osa hypyistä on kuvattu kahdella kameralla ja siksi kahdesti mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora