sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Näppäryyttä onnelliseksi tekevällä Hempalla estetunnilla

Sunnuntaina menin Hempalla estetunnille. Sain tallikaverilta kyydin ja siksi menin ns. tätiryhmään jo iltapäivästä. 5 ratsukkoa. Keli oli lähtiessä ukkosta ja kuurosateita mutta tallilla paistoikin aurinko. Kenttä oli sateista reunoilta lillu.

Hemppa oli entisen laumansa kanssa laitumella. Tänään poikkeuksellisen epämotivoitunut lähtemään hommiin. Kun riimu ei sujahtanutkaan ensiyrityksellä päähän niin Hemppa vetäisi päänsä pois ja käveli pois paikalta. Pysähtyi syömään ja sain uuden mahdollisuuden. Nyt nakkasin riimunnarun ensin kaulan yli. Pelkkä naru ei auttanut vaan Hemppa oli taas lähdössä. Kun sain narun nostettua korvien taakse ja lähes lassottua ratsun niin sitten malttoi pysähtyä ja kelpasi riimukin päähän. Enpä muista tällaista ennen.

Alkuverkassa Hempalle piti muutaman kerran muistuttaa että pohkeet tarkoittavat eteen. Ihan joka kerta tarkoittavat eteen. Kulki ihan ok muttei yhtä letkeästi kuin eilen. Varmaan osin myös vertymiskysymys. Ravissa tultiin maapuomin yli kolmavoltilla. Oikeassa laukassa kavaletin yli. Ope hämmästeli että onpa Hemppa epätavallisen pyöreä laukassa. Mutta kyllä se ratsastamistakin vaati.

Vasen laukka otettiin vasta tehtävällä. Kaksi kierrosta pääty-ympyrällä kavaletin yli ja sitten loivasti kaareva linja pystyltä toiselle. Ope kaipasi väliin kuutta (tai seitsemää) askelta. Tultiin ensin muistaakseni kahdeksalla. Kun patistin eteen niin sakkokierroksella irtosi seitsemän. Kuusi tuntui aika kaukaiselta.

Sitten hypättiin lävistäjäokserit. Jälkimmäisessä oli vesimatto alla. Ensimmäinen näppärästi. Vesimattoa Hemppa katsoi juuri ponnistaessa ja nykäisi samalla päätään vasten tuntumaa. Tuli aavistus isompi loikka kuin tarpeen. Ei kuitenkaan jälkipomppuja. Sain sakkokierroksen mutta syy jäi vähän hämärän peittoon kun tuuli peitti ohjeet. Ehkä linjasin vesimattoesteelle huonosti? Paremmin uralle asti ehkä ja aiemmin suoraksi? Tultiin heti perään uudestaan. Nyt odotin kieltoriskiä vesimatolle mutta se menikin ongelmitta. Esteen jälkeen oli väärä eli vasen laukka.

Ei ehkä tultu muuta alle vaan hypättiin rata. Tänään 7 estettä. Lävistäjäokseri takakulmaa kohti, kaareva linja, porttipysty toiselta pitkältä sivulta, vesimatto-okseri toiselta lävistäjältä (nyt eri suuntaan) ja lopuksi kaareva linja toiseen suuntaan. Meidät jätettiin vikoiksi ja meille vähän nostettiin. Tosin aika maltillisesti ja korkeus taisi olla n. 70 cm. Tänään näyttivät suuremmilta ja ratsastin kuin ysikymppisille.

Herätin Hempan kunnolla ennen kuin aloitettiin. Sujuvia hyppyjä ja kaareva linja venyi nyt molempiin suuntiin kuudella. Yksi väärä laukka matkan varrelle, joka korjaantui ravin kautta. Vesimatolle ratsastin kuin maastoesteelle eli esteen lähestyessä lähemmäs satulaa. Muttei Hemppa katsonut yhtään. Suurin ongelma oli vähän nahkeasti läpi mennyt vasen pohje. Mutta näppärää. Ope oli tyytyväinen, niin minäkin.

Tunnin jälkeen kuulin että Hemppa olikin rokotettu jo maanantaina. Vähän paheksuin etten tiennyt ja ratsastin sen eilen ihan hikeen. Mutta kuulemma varoaika nykyohjeiden mukaan meni jo. Kysyin että maksanko nyt sitten vuosimaksunkin ja saanko lähteä 3-tason estekisoihin (2-tason luokkaan) heinäkuussa. Kaikkiin tuli joo. Iltasella siis maksoin Hempan vuosimaksun ja nyt ollaan virallisesti kisakunnossa. Molemmilla on luvat, Hempalla rokotukset ja kvaalitkin on kasassa. Kai me nyt sitten oikeasti tähtäämme tällä kaudella 2-tason kenttäkisoihin. Kääk, jee, huu ja jihuu!

Tuntikaverin kaveri videoi tuntia:


Ongelmia:
Hemppa ei olisi halunnut lähteä laitumelta mukaani
kuskilla oli vähän liikaa vaatetta, t-paita olisi ollut hyvä

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
ei satanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora